Choose Happiness Αρχείο 03 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

03 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Φωτογραφία Γιάννης Νικολάου

Το ποδήλατο είναι γεμάτο με choose happiness στοιχεία. Είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες.

Προάγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άσκησης.

Παρέχει μετακίνηση χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Φέρνει τον ποδηλάτη σε σύνδεση με τα παιδικά του χρόνια.

Μεταξύ άλλων, μερικά από τα οφέλη του ποδηλάτου είναι:

Ψυχολογική ισορροπία.

Λύση στην αϋπνία. Με μια ολιγόλεπτη και ευχάριστη βόλτα μπορείς να κοιμηθείς πιο εύκολα και γαλήνια το βράδυ.

Ενίσχυση μυοσκελετικού συστήματος. Το ποδήλατο βοηθάει στην ενίσχυση του μυοσκελετικού συστήματος των κάτω άκρων, καθώς προετοιμάζει τις γυναίκες και τους άντρες να αντιμετωπίσουν την οστεοπόρωση.

Ενίσχυση οστικής πυκνότητας. Το ποδήλατο είναι από τις ελάχιστες δραστηριότητες που βοηθούν τόσο πολύ στην ενίσχυση της οστικής πυκνότητας, με σκοπό την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Ακόμη κι αν έχει οστεοπόρωση κανείς μπορεί σε συνεννόηση με τον ορθοπεδικό γιατρό του να κάνει ποδήλατο. Αν δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα στα πόδια μπορεί να κάνει ήπια ποδηλασία.

Αντιμετώπιση ισχιαλγίας – οσφυαλγίας. Ακόμη μία ευεργετική επίδραση του ποδηλάτου είναι η βοήθεια που προσφέρει σε όσους έχουν συμπτώματα ισχιαλγίας – οσφυαλγίας καθώς ενισχύει τους μύες που συγκρατούν τη λεκάνη του σώματος.

Βελτίωση καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Με την ποδηλασία μπορεί να παρατηρηθεί βελτίωση στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα.

Βελτίωση αντοχής. Είναι προφανές πως βοηθούμε στην αντοχή του οργανισμού, αλλά και της αναπνοής μας, καθώς πρόκειται για διαλειμματική γυμναστική.

Μείωση Βάρους. Με το ποδήλατο εκτός του ότι καίμε θερμίδες όπως με κάθε μέσο εκγύμνασης, βοηθά πολύ και στο πεπτικό σύστημα. Επίσης, αν επιθυμούμε να απαλλαγούμε από περιττά κιλά η γυμναστική που θα κάνουμε με το ποδήλατο θα πρέπει να είναι αεροβική.

H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day).

Η απόφαση ελήφθη στις 12 Απριλίου 2018 από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας.


Στο σχετικό ψήφισμα, τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το ποδήλατο Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.

Στο ChooseHappiness επιλέγουμε τους καλύτερους και μόνο. Για τον λόγο αυτό σου προτείνουμε:

City Bikes Thessaloniki:

Σερβις πώληση, ενοικίαση ποδηλάτων

Πλάτωνος 1 Θεσσαλονίκη , τηλέφωνο επικοινωνίας 2314035128

Ανοιχτά Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-21.00 και Σάββατο 10.00-18.00

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://city-bikes.gr

https://www.facebook.com/CityBikesThessaloniki/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Φιλία μεταξύ (μικρών και μεγάλων) κοριτσιών.Φιλία μεταξύ (μικρών και μεγάλων) κοριτσιών.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Η φιλία είναι μία από τις ιερότερες έννοιες. Φίλοι είναι όλοι αυτοί που μας αποδέχονται όπως ακριβώς είμαστε, χωρίς να προσπαθούν να μας αλλάξουν. Η φιλία