Choose Happiness Αρχείο Φτάνει ένα κοριτσάκι για να σε κάνει να θαυμάσεις τη γυναίκα.

Φτάνει ένα κοριτσάκι για να σε κάνει να θαυμάσεις τη γυναίκα.

Κείμενο-φωτογραφία: Γιάννης Νικολάου.

Η αλήθεια είναι πως ως την ηλικία των 29 ετών, παραμένοντας εγκλωβισμένος ανάμεσα σε στερεότυπα, δεν είχα βρει χώρο για να θαυμάσω τη γυναίκα. Στη ζωή ενός άντρα όμως, συμβαίνουν πράγματα που όταν συμβούν, τον αναγκάζουν να αναθεωρήσει την ως τότε στάση του.

Για μένα αυτό το σημείο ήταν η γέννηση της κόρης μου. Παρατηρώντας πλέον μια γυναίκα να μεγαλώνει από την πρώτη μέρα, άρχισα να θαυμάζω το πείσμα, την επιμονή της, την τόλμη της, την ευφυΐα της, την έμφυτη περιέργεια της, την δημιουργική της έφεση.

Με την πάροδο λίγων ετών, άρχισα να αναζητώ τρόπους να κάνω και την ίδια να θαυμάσει τον εαυτό της, για όλα αυτά τα στοιχεία που εγώ ανακάλυπτα πάνω της και για όσα θα ανακάλυπτε κι εκείνη στην πορεία της.

Γνωρίζοντας πως οι άνθρωποι κινούνται από τον ναρκισσισμό και το κυνήγι του εύκολου θαυμασμού από τους γύρω τους και βλέποντας γύρω μου τον (στα όρια του χυδαίου πολλές φορές) τρόπο με τον οποίο κάποιες γυναίκες επιζητούν την προσοχή, ήθελα να δείξω στη μικρή μου πως η ανάδειξη της “ομορφιάς” δεν είναι μονόδρομος για την επιτυχία.

Άρχισα λοιπόν να ανακαλύπτω ιστορίες γυναικών οι οποίες άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην πορεία της ανθρωπότητας και το έκαναν χρησιμοποιώντας το μυαλό τους και όχι τα κάλλη τους, παράγοντας έργο και ιδέες που φωτίζουν την ανθρωπότητα ως και τις μέρες μας.

 Σ’ αυτή μου την αναζήτηση, συνάντησα γυναίκες όπως η φιλόσοφος και αστρονόμος Υπατία, η πρωτοπόρα φυσικός Marie Curie, η πιλότος Amelia Earhart, η μαραθωνοδρόμος Kathrine Switzer και πλήθος άλλες άσημες και διάσημες γυναίκες που έβαλαν η κάθε μία και από μια ψηφίδα για να γίνει ο κόσμος μας πιο λειτουργικός, πιο δίκαιος.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή που έκανα και κάνω ακόμα παρέα με τη Νίκη μου, βρήκα λόγους να θαυμάζω κάθε γυναίκα που βρίσκεται ή βρέθηκε κάποια στιγμή στον δρόμο μου.

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζω αν κατάφερα να διδάξω κάτι μέσα από αυτή μου την προσπάθεια.

Γνωρίζω με βεβαιότητα όμως ήδη πως αν μη τι άλλο, εγώ διδάχτηκα πολλά.

Κι είναι στα αλήθεια μαγικό το πώς ένα μικρό κοριτσάκι αρκούσε για να με κάνει να θαυμάσω τη γυναίκα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Μαμάδων έργα: Σοφία Σαραγιώτη.Μαμάδων έργα: Σοφία Σαραγιώτη.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Μητέρα, μανούλα, μαμά. Δύσκολος ρόλος. Απαιτεί ψυχική, πνευματική και σωματική δύναμη. Ένα πολυεργαλείο που προσπαθεί καθημερινά, να χωρέσει μέσα σε περίπου δώδεκα ώρες, υποχρεώσεις τις οποίες