Δωρεάν Διαδικτυακές Ομάδες για γονείς & εφήβους.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου.

Με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου που διανύουμε και τις Πανελλαδικές εξετάσεις που θα διεξαχθούν φέτος, η επιστημονική ομάδα της υπηρεσίας της Πανελλαδικής συμβουλευτικής γραμμής 11525 & του συμβουλευτικού κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», οργανώνει σειρά σεμιναρίων για την καλύτερη κατανόηση και διαχείριση των επιπτώσεων του άγχους.


Δωρεάν  Διαδικτυακά Σεμινάρια για Γονείς και Εφήβους.


Α’ Μέρος


«Συμπτώματα του άγχους και οι επιπτώσεις στις γνωστικές λειτουργίες του παιδιού», από την Μαρίνα Μαρτίνου, PhD Αναπτυξιακή Ψυχολογία.


1) Δευτέρα 26/4/21 και ώρα 18:00 
2) Δευτέρα 10/5/21 και ώρα 18:00 

Το παρόν σεμινάριο θα εστιαστεί στην ενημέρωση των γονέων για τα σημάδια και τα συμπτώματα του άγχους, καθώς και τις επιπτώσεις του άγχους πάνω στις γνωστικές λειτουργίες του παιδιού. 


Β’ Μέρος 

«Η ψυχολογική διαχείριση του άγχους» από την επιστημονική ομάδα της υπηρεσίας της Πανελλαδικής συμβουλευτικής γραμμής 11525 & του συμβουλευτικού κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».


1) Διαδικτυακό Σεμινάριο για ΕΦΗΒΟΥΣ 15-18 ετών, «Άγχος εξετάσεων», Πέμπτη 13/5/21 και ώρα 17:30.
Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και η κατανόηση των επιπτώσεων του άγχους, στους εφήβους και πως οι ίδιοι μπορούν να διαχειριστούν λειτουργικά τα συναισθήματα αυτής της περιόδου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η επικοινωνία να γίνει αποκλειστικά από τους ίδιους τους εφήβους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ψυχό – εκπαιδευτικό σεμινάριο. 


2) Διαδικτυακό Σεμινάριο για γονείς, «Άγχος εξετάσεων, συμβουλές και τρόποι διαχείρισης», Τετάρτη 19/5/21 και ώρα 11:00-12:30.

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων, η κατανόηση των επιπτώσεων του άγχους και η στήριξη τους στο γονεϊκό τους ρόλο, ώστε να βοηθήσουν τους εφήβους να διαχειριστούν λειτουργικά τα συναισθήματα αυτής της περιόδου.


Όλα τα Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν μέσω τις διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την τηλεφωνική γραμμή 11525 ή μέσω email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια
και Λύκεια σαφώς έφερε μια ανακούφιση σε μαθητές και γονείς.

Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για όλα τα παιδιά και τούς γονείς τους, οπότε η απόφαση αυτή ήταν άκρως λογική. Όμως οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου -όπως και οι γονείς τους-, έχουν μπροστά τους έναν «Γολγοθά».

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ούτως ή άλλως είναι μια αγχωτική περίοδος. Η φετινή χρονιά επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία τους. Το άγχος και η αγωνία «χτυπούν κόκκινο». Η διαχείριση τους, χρίζει βοήθεια από ειδικούς.


Επομένως τα Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια είναι άκρως απαραίτητα.

Το «Μαζί για το Παιδί», με αυτή του την πρωτοβουλία αξίζει τα εύσημα όλων μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

Μια αγκαλιά ευχές.Μια αγκαλιά ευχές.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Ομολογώ ό,τι αισθάνθηκα ντροπή και θύμωσα με τον εαυτό μου, που δεν γνώριζα (ή ακόμη και αν γνώριζα, δεν θυμόμουν) ότι στις 15 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Είπα λοιπόν στις κόρες μου, πόσο άδικο πόσο άσχημο είναι, μια μέρα πριν, ολόκληρος

Φιλία μεταξύ (μικρών και μεγάλων) κοριτσιών.Φιλία μεταξύ (μικρών και μεγάλων) κοριτσιών.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Η φιλία είναι μία από τις ιερότερες έννοιες. Φίλοι είναι όλοι αυτοί που μας αποδέχονται όπως ακριβώς είμαστε, χωρίς να προσπαθούν να μας αλλάξουν. Η φιλία μεταξύ των γυναικών είναι αρκετά πιο περίπλοκη από αυτήν μεταξύ των αντρών. Πράγμα απόλυτα φυσιολογικό, καθώς, από τη φύση μας,