Το παιδικό θέατρο γιορτάζει.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου.

20 Μαρτίου, ημέρα παιδικού θεάτρου.


Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, που γιορτάζεται στις 20 του Μάρτη, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα προσφέρει στους μικρούς (αλλά και μεγάλους) θεατές τρεις εξαίρετες παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

Οι μεταδόσεις θα γίνουν από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στις 20/03, 21/03 και 24/03 στις 7.00μ.μ.


Έτσι στις 20/03, τα παιδιά μας μπορούν να απολαύσουν τη θεατρική παράσταση: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ. Ο «μικρός πρίγκιπας» θα παρουσιαστεί σε ένα μουσικό διαδραστικό αναλόγιο, για παιδιά κάθε ηλικίας, από την θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς.

Τον αφηγητή θα συνοδεύει ο μουσικός Θοδωρής Παπαδημητρίου ο οποίος θα παίζει ζωντανά με το τσέλο του, αλλά και με άλλα μουσικά όργανα. Τα παιδιά θα κάνουν ένα όμορφο παραμυθένιο ταξίδι, ενώ παράλληλα θα μπορούν να πάρουν τον λόγο σε επιλεγμένα σημεία του έργου. Η δράση αυτή υποστηρίζει τη “ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”.

Στις 21/03, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση, Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Θα μπορέσουν, άραγε, όλα τα παιδιά ενωμένα να φτιάξουν την κουβέρτα του Ραφτάκου, που θα ζεστάνει ολόκληρη τη γη; Η δράση αυτή υποστηρίζει το “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ”.


Η τελευταία παράσταση θα μεταδοθεί στις 24/3. Το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του Χρήστου Στανίση θα παρουσιάσει την επιτυχημένη παράσταση του λατρεμένου μας Καραγκιόζη: «Το λάβαρο της Επανάστασης του ’21». Η δράση αυτή υποστηρίζει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς “ΒηματίΖΩ”.


Στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αναρτηθεί λογαριασμοί σε διάφορες τράπεζες, όπου ο καθένας μας, μπορεί να συνδράμει και να βοηθήσει με τον τρόπο του, τους τρεις συλλόγους, που υποστηρίζονται από τις θεατρικές παραστάσεις.


Σίγουρα ο πολιτισμός και ειδικά το θέατρο είναι από τις σπουδαιότερες, ανεκτίμητες αξίες του ανθρώπου. Τα παιδιά ξεφεύγουν από την πραγματικότητα και κάνουν συναρπαστικά ταξίδια στη χώρα της φαντασίας. Ταυτόχρονα μέσα από αξιόλογες παραστάσεις εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, οξύνουν την αντίληψή τους, παίρνουν μαθήματα ζωής.


Στις μέρες μας που τα μαθήματα του σχολείου, γίνονται στο σπίτι με τηλεδιάσκεψη, είδα με τα μάτια μου, τη μικρή κόρη μου, αλλά και όλα τα παιδιά της τάξης της να απολαμβάνουν και να λάμπουν ειλικρινά, την ώρα της θεατρικής αγωγής. Χαίρομαι που η δασκάλα τους είναι γεμάτη όρεξη και αγαπά πραγματικά τη δουλειά της και τους μαθητές της. Χαίρομαι που το θέατρο έστω και έτσι (με μία μαθητική ώρα την εβδομάδα), είναι μέσα στη ζωή
των παιδιών μας. Χαίρομαι που έστω και μέσω facebook, το θέατρο θα γιορτάσει και φέτος και τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τόσο όμορφες παραστάσεις.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

Ασκήσεις ψυχής.Ασκήσεις ψυχής.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Σχεδόν όλοι, προσπαθούμε να κρατάμε τον οργανισμό μας υγιή μέσα από τη σωστή διατροφή, τη γυμναστική και την αποφυγή βλαβερών συνηθειών. Τι γίνεται όμως με την ψυχή μας. Υπάρχουν μέρες που δεν προλαβαίνουμε ούτε να σκεφτούμε: πότε πέρασα όμορφα, ποια στιγμή ένιωσα απόλυτη ευτυχία, ηρεμία, αγαλλίαση,

Μια αγκαλιά ευχές.Μια αγκαλιά ευχές.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Ομολογώ ό,τι αισθάνθηκα ντροπή και θύμωσα με τον εαυτό μου, που δεν γνώριζα (ή ακόμη και αν γνώριζα, δεν θυμόμουν) ότι στις 15 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Είπα λοιπόν στις κόρες μου, πόσο άδικο πόσο άσχημο είναι, μια μέρα πριν, ολόκληρος