Λαγάνα.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα, είναι σαν το καλοκαίρι χωρίς Χαλκιδική!

Υλικά

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. αλεύρι σκληρό

500 γρ. νερό χλιαρό

60 γρ. λάδι

25 γρ. μαγιά νωπή

15 γρ. ζάχαρη

Αλάτι

100 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιά, με τη ζάχαρη και λίγο νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το αλάτι, τ’ανακατευουμε λίγο και προσθέτουμε το λάδι, νερό και το μείγμα της μαγιάς.

Το ζυμώνουμε, το αφήνουμε μια ωρίτσα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει (εγώ το σκέπασα και με μια κουβερτούλα).

Όταν φουσκώσει, το χωρίζουμε, το βάζουμε στο ταψί μας, ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας, αλείφουμε με ζαχαρόνερο και βάζουμε το σουσάμι. Το αφήνουμε πάλι 20′ να φουσκώσει και μετά το φούσκωμα, πατάμε με τα δάχτυλα μας και ψήνουμε στους 180 στον αέρα ,για 35′-40′(ανάλογα το φούρνο).

Καλή Σαρακοστή να έχουμε ,με υγεία και γρήγορα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post