Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Γράφει η πρωταθλήτρια στίβου Ολυμπία Πετσούδη.

Ευκαιρία να γνωρίσουμε τις αντοχές μας, σωματικές και ψυχικές.

Δεύτερη καραντίνα, δεύτερη δοκιμασία…

…το δικό μας survivor!

Ποιο νούμερο να στείλω; Θα με γράψει η αστυνομία; Θα μου επιτρέψουν να μπω στο στάδιο; Θα προλάβω να είμαι έτοιμος για τους αγώνες;

Ένα συνονθύλευμα σκέψεων και στη μέση ο προπονητής να προσπαθεί να ισορροπήσει τα πράγματα μεταξύ κράτους και αθλητών και ελεύθερα αθλουμένων.

Αθλητισμός και καραντίνα…

Ένας δύσκολος συνδυασμός χωρίς πολλές επιλογές, αποτελεί μονόδρομο.

Μετά από τις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2020 (και τις οποίες συνεχίζουμε να βιώνουμε), την αποχή από τις προπονήσεις μας το συγκεκριμένο διάστημα, κατά το οποίο κοντέψαμε να σπάσουμε τα πόδια μας στα τσιμέντα και τα βουνά και την μερική αποχή από τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, βρισκόμαστε πλέον στο φυσικό μας περιβάλλον. Μετά από πολύ κόπο κατάφερα να επαναφέρω τους αθλητές μου στην αρχική τους κατάσταση, την κατάσταση προ καραντίνας Μαρτίου-Ιουνίου. Σύμμαχος μας στη δεύτερη καραντίνα…το κράτος!

Επέτρεψε στα στάδια να παραμείνουν ανοιχτά, με συγκεκριμένα πρωτόκολλα λειτουργίας, τα οποία και τηρούμε ευλαβικά, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς και να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας το έργο μας.

Σε όλη αυτή τη γενική δύσκολη κατάσταση, παρατηρώ κάτι πολύ θετικό και ιδιαίτερα ευχάριστο… πέραν των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία, υπάρχει μια αύξηση των ελεύθερα αθλουμένων καθώς και νέων παιδιών στον αθλητισμό, οι οποίοι μη έχοντας πολλές επιλογές, απολαμβάνουν την άθλησή τους.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη, διότι όχι μόνο προασπίζουν την υγείας τους, αλλά με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα ποσοστά κατάθλιψης και παχυσαρκίας, παιδιών και ενηλίκων. Θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα υιοθετηθεί έτσι ένας νέος τρόπος ζωής, αφήνοντας μακριά την καθιστική ζωή. Ελπίζω ο Γολγοθάς που ζούμε να τελειώσει σύντομα και να μπορούμε να είμαστε ξανά ελεύθεροι και “ανέμελοι” να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ζωής, αυτά τα απλά, τα καθημερινά, τα οποία πριν τα χάσουμε, δεν είχαμε καταλάβει την αξία τους.

Τι πρέπει να ξέρεις για την Ολυμπία Πετσούδη:

*Κατάγεται από τα Γιαννιτσά.

*Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ.

*Ξεκίνησε το στίβο σε ηλικία 10 ετών και μεγαλούργησε στα 100 μέτρα με εμπόδια.

*Από το 2007 έως και το 2016 ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου.

*Υπήρξε αθλήτρια και σήμερα είναι προπονήτρια του ΠΑΟΚ. Θεωρεί τον ΠΑΟΚ, οικογένειά της.

*Είναι πρωταθλήτρια στα 100 μ. με εμπόδια, Βαλκανιονίκης στα 100μ. με εμπόδια και στα 4Χ100μ. και χάλκινη Μεσογειονίκης.

*Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο υπέροχων κοριτσιών.

Για να μάθεις περισσότερα για την Ολυμπία, εδώ: https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B7-%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B1-Petsoudi-Olumpia-171592446362963/?ref=page_internal

*Εάν πάλι θέλεις να μπεις στην παρέα του Choosehappiness.gr, εδώ: https://www.facebook.com/villyargiroudi

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

Θέκλα Πετρίδου: “Δεν υπάρχει πανάκεια σε αυτή την πανδοκιμασία”.Θέκλα Πετρίδου: “Δεν υπάρχει πανάκεια σε αυτή την πανδοκιμασία”.

Όταν οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε την Θέκλα Πετρίδου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, εκείνη είχε ήδη φανατικούς ακόλουθους στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα έχοντας διαγράψει μια ξεχωριστή πορεία τόσο στον χώρο της τηλεόρασης όσο και σε αυτόν της συγγραφής. Με την πρώτη κιόλας εμφάνισή της στον καναπέ της

Δήμητρα Γιαννοπούλου: Από τα τρίποντα των παρκέ στα τρίποντα της γεύσης”.Δήμητρα Γιαννοπούλου: Από τα τρίποντα των παρκέ στα τρίποντα της γεύσης”.

Είχες κι εσύ στο σχολείο, όπως συνηθίζουν να λένε, εκείνο το ψηλό κορίτσι που έπαιζε μπάσκετ, ήταν λίγο απόμακρο και μπλαζέ και οι συζητήσεις του πάντα περιστρέφονταν γύρω από τις επιτυχίες του, τις διακρίσεις και τους πόντους του; Σε ρωτάω γιατί στο δικό μου σχολείο το “κορίτσι του μπάσκετ” μας