Choose Happiness Αρχείο Παιδιά και ήρωες.

Παιδιά και ήρωες.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου.

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Σε κάθε εποχή ανεξαρτήτως πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συγκυριών, οι ήρωες συντροφεύουν τις παιδικές ψυχές.

Οι ήρωες των δικών μου παιδικών χρόνων ήταν ο Σούπερμαν, ο Ζορό αλλά και η Κάντυ Κάντυ…

Στις μέρες μας όλοι αυτοί οι ήρωες ή έχουν εξελιχτεί ή απλά έχουν αντικατασταθεί από άλλους, πιο δυναμικούς και άτρωτους, όπως είναι ο Thor, ο Doctor Strange, o Black Panther, o Hulk o Spider Man η Scarlet Witch και πολλοί άλλοι.

Στη χώρα μας, ο ηρωισμός και η επανάσταση κυλούν στο DNA μας. Τρανό παράδειγμα οι Ήρωες του 1821. Ο Αθανάσιος Διάκος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Παπαφλέσσας, η Μπουμπουλίνα η Μαντώ Μαυρογένους και τόσοι άλλοι…

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Με αφορμή αυτή τη χρυσή επέτειο, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει, τον Διαδικτυακό Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής , με τίτλο «Παιδιά και Έφηβοι αποτυπώνουν εικαστικά το νόημα του Αγώνα του 1821». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, όλης της Ελλάδος καθώς και σε μαθητές των Ομογενειακών Σχολείων στο εξωτερικό. Οι μαθητές καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και με τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τον ηρωικό αγώνα των προγόνων τους, για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα έργα τους στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://wp.me/p5Zp2N-2lZ, στην ιστοσελίδα του ΕΙΠ, μέχρι της 31 Μαρτίου.

Αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, διοργανώνει τον Μαθητικό Διαγωνισμό «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Τιμώντας τους Ήρωες του 1821».

Ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά στους παρακάτω τομείς:

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού.

Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Διαγωνισμός Δημιουργίας Ψηφιακού Βίντεο για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Διαγωνισμός Μουσικής Σύνθεσης για μαθητές Γυμνασίου–Λυκείου.

Ως τελική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των έργων έχει ορισθεί η 1η Μαρτίου 2021. 

Για αναλυτικές πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής μπείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο,  https://imkal.gr/diagonismos200.

Και στους δύο διαγωνισμούς τα έργα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και θα δοθούν τιμητικά βραβεία και πλούσια δώρα.

Μέσα από τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες και δράσεις, τα παιδιά του σήμερα, με τη δύναμη της δημιουργίας, τονώνουν το ηθικό τους και φυσικά τιμούν τους ήρωες του παρελθόντος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Ηρωίδες μάνες.Ηρωίδες μάνες.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Με περηφάνια και δίχως προκατάληψη Μέρος Α΄ Όποτε κάτι με αγγίζει και πιστεύω ακράδαντα στην αλήθεια του και στην ποιότητά του, έχω μια βαθιά επιθυμία να

Πρόταση ευτυχίας: ΓΑΜΟΣ & ΒΑΦΤΙΣΗ.Πρόταση ευτυχίας: ΓΑΜΟΣ & ΒΑΦΤΙΣΗ.

Και ξαφνικά σαν κάποιος να πάτησε “pause” στη ζωή μας. Και ξαφνικά λες και σταμάτησε ο χρόνος… Φτάνει, όμως, εεεεε…. Τι λες;! Πάμε -δειλά δειλά- να ξαναπάρουμε ΜΑΖΙ τη ζωή