Μαμάδων έργα: Αίγλη Παπαγεωργίου.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου.

Μητέρα, μανούλα, μαμά.

Δύσκολος ρόλος. Απαιτεί ψυχική, πνευματική και σωματική δύναμη. Ένα πολυεργαλείο που προσπαθεί καθημερινά, να χωρέσει μέσα σε περίπου δώδεκα ώρες, υποχρεώσεις τις οποίες δεν μπορώ καν να απαριθμήσω. Τί γίνεται όμως, όταν η μαμά εργάζεται; Εκεί ανεβαίνουμε επίπεδο. Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον για κάποιες ώρες ξεφεύγει από το σπίτι. Αλλάζει παραστάσεις, συναναστρέφεται με κόσμο. Οι καιροί δυστυχώς δυσκολεύουν και η εύρεση εργασίας για μια μαμά είναι σχεδόν άθλος. Άθλος ποιος σπουδαίος και από αυτούς του Ηρακλή. Υπάρχουν βέβαια μαμάδες που δεν πτοούνται. Που η ανάγκη τους για δημιουργία, η έμπνευση, τα ταλέντα και τα οράματά τους δεν περιορίζονται σε τέσσερις τοίχους. Ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι βρίσκουν τρόπους και διεξόδους για να εκφραστούν και να αισθανθούν περήφανες για τον εαυτό τους.

Σε αυτή τη στήλη θα γνωρίσουμε τέτοιες σούπερ μητέρες, μανούλες, μαμάδες.

Πριν τρία χρόνια σε ένα ολιγοήμερο ταξίδι που είχαμε κάνει οικογενειακώς στην Αθήνα, είχα την τύχη να γνωρίσω τη μανούλα, που φιλοξενούμε σήμερα στη στήλη μας. Αν και οι ώρες που περάσαμε μαζί, ήταν λίγες, ωστόσο, αμέσως διέκρινα την ομορφιά της, τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική.

Με τον σύζυγό της τον Βασίλη, έχουν μεγαλώσει δύο υπέροχα αγόρια. Δε θα ξεχάσω τη στιγμή που έβγαλε από την τσάντα της, ένα δωράκι που η ίδια έφτιαξε για μένα.

Ένα ζευγάρι, ροζ σούπερ κοριτσίστικα, σκουλαρίκια. Εννοείται ότι ξετρελάθηκα. Όταν πριν λίγες ημέρες μιλήσαμε στο τηλέφωνο και τη ρώτησα αν εξακολουθεί να δημιουργεί, χάρηκα όταν με πληροφόρησε ό,τι καταπιάνεται με διάφορα.

Ομολογώ ότι μόλις μου έστειλε φωτογραφίες, με κάποια από τα έργα της, έμεινα κατάπληκτη.

Βότσαλα ζωγραφισμένα στο χέρι, δημιουργίες με την τεχνική dotting mandala και γυναικείες τσάντες από ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα φτιαγμένα με λεπτομέρεια, μεράκι και αγάπη.

Μαμά: Αίγλη Παπαγεωργίου

Παιδιά: Δύο γιους

Κατοικεί: Αθήνα

Σπουδές: Τ.Ε.Ι.

Τωρινή επαγγελματική δραστηριότητα (εάν υπάρχει): Δεν υπάρχει

  1. Από που προέκυψε η ανάγκη σου αυτή, για δημιουργία;

Η ανάγκη μου αυτή, προέκυψε από την αγάπη που είχα από μικρή για τη ζωγραφική. Έτσι σιγά σιγά άρχισα να ανακαλύπτω δημιουργικούς τρόπους για να γεμίζω τη μέρα μου, με πράγματα που μ’ ευχαριστούν.

  • Πόσο εύκολο είναι να δημιουργείς στο σπίτι; Υπάρχει ο χρόνος και ο κατάλληλος χώρος για να μπορέσεις να εμπνευστείς και να φτιάξεις τα έργα σου;

Όταν κάτι το θέλεις πολύ, βρίσκεις τον χρόνο και τον τρόπο να δημιουργήσεις ακόμη και στο σπίτι. Η ζωγραφική πάνω σε βότσαλα είναι η αγαπημένη μου απασχόληση.

  • Τα παιδιά, αλλά και ο σύζυγός σου πως συμπεριφέρθηκαν και πώς αντιμετώπισαν αυτή σου την ανάγκη;

Τα παιδιά μου αντέδρασαν πολύ ευχάριστα. Μάλιστα και αυτά δημιουργούν με τη φαντασία τους και ζωγραφίζουν πάνω σε βότσαλα. Νιώθω χαρούμενη που με στηρίζει η οικογένειά μου. 

  • Πώς νιώθεις όταν ολοκληρώνεις το κάθε σου δημιούργημα; Είσαι ικανοποιημένη με τον εαυτό σου;

Όταν ολοκληρώνεται η κάθε δημιουργία μου αισθάνομαι χαρούμενη. Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι ένα προσωπικό ταξίδι, με ξεχωριστά χρώματα.

  • Ήταν δύσκολο και χρονοβόρο, να καταφέρεις να οργανωθείς; Να έχεις τον προσωπικό σου χώρο και τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργείς στο σπίτι;

Για μένα δεν ήταν δύσκολο, ούτε χρονοβόρο. Μια από τις βασικές αρχές μου είναι, ότι, ο καθένας μπορεί να πετύχει οτιδήποτε, αρκεί να το θέλει πραγματικά.

  • Υπάρχει κάποιο έργο σου που το ξεχωρίζεις, που ίσως συμβολίζει κάτι ιδιαίτερο για σένα;

Θεωρώ πως όχι. Το κυριότερο είναι ότι, μέσω της ενασχόλησης μου με τη ζωγραφική, χαλαρώνω, ηρεμώ και νιώθω πολύ περήφανη μόλις ολοκληρώσω την κάθε μου δημιουργία.

  • Από που αντλείς έμπνευση για να δημιουργήσεις;

Εμπνέομαι κατά βάση από τη φαντασία μου και από το διαδίκτυο.

Εάν θέλεις να επικοινωνήσεις με την Αίγλη σχετικά με τις υπέροχες δημιουργίες της εδώ:

fb: Aigli papageorgiou

*Εάν πάλι θέλεις να μπεις στην παρέα του Choosehappiness.gr, εδώ: https://www.facebook.com/villyargiroudi

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου!Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου!

Όλο και κάτι συμβολικό αγόρασες στο παιδί σου, στους συναδέρφους σου, στην οικογένειά σου… Σε σένα τί δώρο πήρες; Ή εσένα θα σου αγοράσουν οι αγαπημένοι σου; Ή εσύ δε χρειάζεσαι πραγματικά κάτι; Σήμερα, λοιπόν, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα και μου αγόρασα ένα δαχτυλίδι. Ναι, ναι, όλο και κάποιο

Το παιδικό θέατρο γιορτάζει.Το παιδικό θέατρο γιορτάζει.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. 20 Μαρτίου, ημέρα παιδικού θεάτρου. Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, που γιορτάζεται στις 20 του Μάρτη, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα προσφέρει στους μικρούς (αλλά και μεγάλους) θεατές τρεις εξαίρετες παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Οι μεταδόσεις θα γίνουν από τη σελίδα του Κέντρου