Ρολό σφολιάτας, γεμιστό με κοτόπουλο…

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Ελάτε… πείτε την αλήθεια….

Πόσοι από εσάς στη καραντίνα δε σας έπιασε μια λιγούρα και θέλατε κάτι εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο να φάτε βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά;;; Για αυτό σας έχω πάλι λύση…

Υλικά

Μια σφολιάτα (το ένα φύλλο βγάζει περίπου 10-12 κομμάτια)

Ένα στήθος κοτόπουλου

Γκούντα

Πιπεριά κόκκινη

Κέτσαπ

Μπέικον

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη σφολιάτα μας να ξεπαγώσει (αλλά όχι να μαλακώσει πάρα πολύ, γιατί θα σκίζεται)

Βράζουμε το κοτόπουλο μας.

Μόλις είναι έτοιμο, βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ανοίγουμε τη σφολιάτα.

Ξεκινάμε με κέτσαπ (αλείφουμε καλά να πάει παντού, χωρίς όμως να κάνουμε τις άκρες γιατί θα μας βγει έξω όταν θα τη κλείσουμε, γκούντα, κοτόπουλο, πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη, ντομάτα ψιλοκομμένη (αφού έχουμε βγάλει τα σπόρια για να μην έχει ζουμί), μπέικον, λίγο γκούντα ακόμα από πάνω και τυλίγουμε σε ρολό.

Το κλείσιμο θέλουμε να είναι από τη κάτω πλευρά του ταψιού (τις άκρες τις κάνουμε όπως τυλίγουμε τα δώρα μας)

Παίρνουμε ένα πιρούνι και κάνουμε τρυπούλες από πάνω σε όλη την επιφάνεια και αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο γάλα σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε στον αέρα στους 180 για 40-50 λεπτά περίπου…

Εγώ έτσι για την αλητεία έκανα και ρολάκια με μπέικον, κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος…

Παίρνουμε φέτα μπέικον, βάζουμε κοτόπουλο μέσα, τυλίγουμε ρολακι, το βάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε και από πάνω κρέμα γάλακτος…

Θέλει περιπου 30′ ψήσιμο…

Καλή μας όρεξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Σπανακόρυζο.Σπανακόρυζο.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Ένα από τα πιο θρεπτικά φαγητά που μπορούμε να έχουμε στη διατροφή μας είναι το σπανάκι (κάτι ήξερε ο αγαπημένος μου Ποπάυ), γι’αυτό λοιπόν πάμε να κάνουμε το σπανακόρυζο μας.. Αν διαλέξουμε φρέσκο σπανάκι θα πρέπει να το πλύνουμε κακά καλά, για να φύγουν όλα τα

ΜΗΛΟΠΙΤΑ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ….ΜΗΛΟΠΙΤΑ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ….

Μμμμμ….Μύρισε μήλο και κανέλα όλο το σπίτι….Μηλόπιτα, η αγαπημένη….Είναι για όλες τις ώρες…Για πρωινό, απογευματινό, βραδινό…. Υλικά για τη ζύμη: 250 γραμμάρια βιταμ500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 αυγά1 1/2 κούπα ζάχαρη1 βανίλια Για τη γέμιση: 9 μήλα3/4 κούπας ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας κανέλα Εκτέλεση ζύμης: Χτυπάμε το βιτάμ