Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Νόστιμο και γρήγορο σνακ για μικρούς και μεγάλους…
Υλικά
1 πακέτο ψωμί του τοστ (εγώ έβαλα ολικής)
300 γρ ζαμπόν (μπορείτε να βάλετε ό,τι αρέσει σε εσάς)
200 γρ μπέικον
1 πακέτο μανιτάρια σε φετάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
1 πράσινη πιπεριά ( εγώ έβαλα κόκκινη) ψιλοκομμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
400 γρ φέτα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 λίτρο γάλα
6 αυγά
αλάτι και τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις μισές φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί βουτυρωμένο.

Ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση σοτάροντάς σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη φέτα.
Απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί και καλύπτουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Περιχύνουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!
