Γαλατόπιτα του Άκη.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ όταν δω συνταγή του Άκη θέλω να τη κάνω αμέσως γιατί ξέρω ότι θα έχει σίγουρη επιτυχία.

Υλικά

1.120 γρ. γάλα

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

30 γρ. κορν φλάουρ

3 αβγά, μεσαία

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλινες)

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

90 γρ. βούτυρο

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. νερό

1 αβγό, μεσαίο

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κανέλα

φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.

Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος 27 εκ. και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.

Ρίχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε καλά με μία μαρίζ.

Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αβγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.

Σερβίρουμε με ζάχαρη, μέλι, κανέλα και δυόσμο.

(εμείς δε βάλαμε τον δυόσμο, αλλά για να το λέει ο Άκης θα του πηγαίνει πολύ).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Σουφλέ με πατάτες και πιπεριές.Σουφλέ με πατάτες και πιπεριές.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Εύκολη, αφράτη πίτα σαν σουφλέ με πατάτες και πιπεριές. Αυθεντική σμυρναίικη συνταγή για όλη την οικογένεια…. Η συνταγή από τη συγκεκριμένη πίτα είναι από τη Σμύρνη και όσοι τη δοκιμάζουν, μένουν με ανοιχτό το στόμα. Υλικά συνταγής 2 μέτριες πατάτες – 1 πράσινη πιπεριά – 1

Η ιδέα.Η ιδέα.

Θα περίμενε κανείς ότι πίσω από αυτή τη σελίδα κρύβεται ένας αισιόδοξος άνθρωπος, η…χαρά της ζωής, ένας άνθρωπος που τα έχει όλα “βολεμένα”.  Ένας άνθρωπος γυμνασμένος, με υγιή -τουλάχιστον- εξωτερική εμφάνιση, ήρεμος, συγκροτημένος, χωρίς φοβίες και ανασφάλειες, ένας άνθρωπος ζεν, ο οποίος μέσα από διαλογισμό, ψυχαναλύσεις, ώρες στο γυμναστήριο, έχει