Ας μιλήσουμε για άθληση.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου.

Τα οφέλη της γυμναστικής και του αθλητισμού γενικότερα, στο κορμί και στην ψυχή, είναι πια σε όλους μας γνωστά.

Τι γίνεται όμως, τώρα, που τα γυμναστήρια και τα στάδια είναι κλειστά;

Η κλεισούρα εκτός από παραπανήσια κιλά επέφερε σε μας αλλά και στα παιδιά μας, απραγία και μελαγχολία. Έχουμε βουλιάξει στους καναπέδες και αντικρύζουμε διαρκώς μία οθόνη. Μια εικονική πραγματικότητα, μια ψεύτικη διαφυγή.


Πρέπει πρωτίστως εμείς οι μαμάδες να βρούμε τη δύναμη να «σηκωθούμε» για άλλη μια φορά. Σχεδόν κάθε απόγευμα, όταν πια τα παιδιά μας έχουν τελειώσει με τα σχολικά τους καθήκοντα, ας καθιερώσουμε την ώρα της γυμναστικής.


Τις κρύες μέρες μέσω YouTube, μπορούμε να βρούμε προγράμματα γυμναστικής, τόσο για αρχάριους όσο και για μικρά παιδιά. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα πιλάτες ή κάποιο ελαφρύ αερόβιο. Μαμάδες και παιδάκια φορέστε τα αθλητικά σας, πάρτε από ένα στρώμα, ανοίξτε χώρο, τραβήξτε αν πρέπει και κανέναν καναπέ και ξεκινήσετε.

Αν χρειαστείτε βαράκια, πολύ απλά πάρτε μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού. Όταν βέβαια ο καιρός το επιτρέπει ακόμη καλύτερα. Εάν είστε λάτρεις του ποδήλατου (σαν εμένα), βγείτε, παρέα πάντοτε με τα παιδιά σας, για μια ποδηλατάδα. Εάν πάλι προτιμάτε το περπάτημα, είκοσι λεπτά έντονου βάδην είναι αρκετά για να
τονωθείτε.


Ας γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, ας αυξήσουμε τις ενδορφίνες στους οργανισμούς μας, ας ανοίξουμε βλέμμα, πνευμόνια και ψυχή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Με όπλα τις μπογιές, τα πινέλα και τη φαντασία.Με όπλα τις μπογιές, τα πινέλα και τη φαντασία.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Παιδί και γραμματόσημο – Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των παιδιών. Οι περισσότεροι διαγωνισμοί που διοργανώθηκαν με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχει όμως ένας διαγωνισμός που ακόμα «τρέχει». Πρόσφατα η μικρή κόρη μου, όπως και όλα τα