Choose Happiness Αρχείο Ιχνηλάτης Ονείρων.

Ιχνηλάτης Ονείρων.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου.

Ο «Ιχνηλάτης Ονείρων» αποτελεί μια ομάδα, εξαίρετων μελών, που ασχολείται με την Εκπαιδευτική Ιππασία, το Εκπαιδευτικό Παιχνίδι, αλλά και τη Θεραπευτική Ιππασία για παιδιά με ιδιαιτερότητες. Παράλληλα με τα παιδικά τμήματα λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων, ενώ παραδίδονται και μαθήματα του πρωτοποριακού Vaulting.

Η ιδρύτρια και υπεύθυνη του ομίλου είναι η κα. Κεδρά Φωτεινή, η οποία είναι απόφοιτη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή του Α.Π.Θ. και εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας.

Θυμάμαι, πριν λίγα χρόνια, που ήρθε στα χέρια μου ένα φυλλάδιο του «Ιχνηλάτη», ότι ενθουσιάστηκα με τις παροχές του προγράμματος. Ενημέρωσα αμέσως το σύζυγό μου και καταλήξαμε ότι θα ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για τις κόρες μας. Η μεγάλη μας ήταν δέκα και η μικρή, που έχει λατρεία με τα άλογα, πέντε. Όταν τους το προτείναμε δέχτηκαν αμέσως και «πέταξαν από χαρά». Την πρώτη μέρα που επισκεφθήκαμε τους χώρους του ομίλου, που στεγάζεται στο κτήμα ΔΕΔΑ (το οποίο απέχει λίγα λεπτά από το σπίτι μας στα Πυλαιώτικα) μείναμε κατάπληκτοι. Η ομορφιά της φύσης, τα σκιουράκια να σκαρφαλώνουν στα πεύκα, η μυρωδιά της γης, του χορταριού και των λουλουδιών αλλά και οι προσεγμένοι χώροι που φροντίζουν τα άλογα, όλα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Ο χώρος που γίνονται τα μαθήματα, ο χώρος που δραστηριοποιούνται τα παιδιά με την καλλιέργεια και την επαφή με τη γη, ο κήπος με τα ζωάκια, τις κοτούλες, τα κουνελάκια, τα σκυλάκια, όλοι προσεγμένοι μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Εντύπωση μας έκαναν όμως και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, η κυρία Φωτεινή, ο σύζυγός της ο κύριος Γιάννης αλλά και όλοι οι συνεργάτες τους, όλοι τους προσιτοί, φιλικοί με ένα ζεστό χαμόγελο.

Πήρανε τα παιδιά από το χέρι και τα οδήγησαν στα άλογα. Από τη πρώτη στιγμή που ανταμώθηκαν, με τον
καλοσυνάτο Έλβις, τον δυναμικό Άιρον, αλλά και τον Νάπολι με τον φίλο του τον Σεβάχ, αυτά τα υπέροχα
μεγαλοπρεπή ζώα, τα παιδιά αισθάνθηκαν ασφάλεια και δέσιμο. Τα άλογα, βλέπετε, δεν ξεχωρίζουν κανέναν. Για αυτά όλα τα παιδάκια, ανεξαρτήτως φύλλου, φυλής, ηλικίας, ιδιαιτερότητας, είναι ίδια. Στα επόμενα μαθήματα που ξεκίνησαν τη βόλτα πάνω στο άλογο, πραγματικά τα παιδιά μας ένιωσαν κατακτητές του κόσμου. Προσωπικά κάθε φορά που πηγαίναμε με τα παιδιά για μάθημα, αν και ζήλευα λιγάκι και θα ήθελα πολύ να ήμουν στη θέση τους, (ίσως να το κάνω και αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον) απολάμβανα στιγμές πραγματικής ηρεμίας και αγαλλίασης. Μπορεί απλά να καθόμουν σε μία καρέκλα, καθόμουν όμως σε μία καρέκλα κάτω από ψηλά πεύκα, σε ένα καταπράσινο ήρεμο περιβάλλον ακούγοντας κελαηδίσματα πουλιών, κοιτάζοντας γελαστά πρόσωπα παιδιών πάνω σε πανέμορφα ευγενικά άλογα. Ειλικρινά ένιωθα ότι πρωταγωνιστούσα στο videoclip των Depeche Mode, του “Enjoy The Silence”. Πραγματικά σας προτείνω ανεπιφύλακτα μόλις ανοίξουν τα σχολεία και επαναλειτουργήσει πλήρως ο όμιλος να τον επισκεφθείτε άμεσα, φυσικά πάντοτε παρέα με τα παιδιά σας. Είμαι σίγουρη ότι μικροί – μεγάλοι θα ζήσετε μοναδικές στιγμές και θα πάρετε μαθήματα ανθρωπιάς, τόσο από τους εκπαιδευτές, όσο και από τα καλοκάγαθα, ευγενικά, υπέροχα αυτά ζώα, τους φίλους μας τα άλογα.

Ιχνηλάτης Ονείρων- Εκπαιδευτική και Θεραπευτική Ιππασία
Μπιζανίου, ΚΤΗΜΑ ΔΕΔΑ, Πυλαία Θεσσαλονίκη
Τηλ. Επικοινωνίας: 6907740545

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post