Banoffee

Γραφει η Ιωάννα Δούμα.

Το ξέρω ότι η διάθεση σου δεν είναι η καλύτερη…

Βρες μου, όμως, έστω έναν που δεν έχει όρεξη για ένα γλυκάκι μετά το γιορτινό “οικογενειακό” τραπέζι…

Πάμε να φτιάξουμε ένα banoffee (γιατί άλλωστε αυτό είχαμε και στο χωριό μας…)

Υλικά

2 κονσέρβες καραμελωμένο γάλα (πωλείται ευτυχώς πλέον έτοιμο για χρήση στα σούπερ μάρκετ)

1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι Μπερ (340 γραμμάρια)

100 γραμμάρια βούτυρο

100-150 γραμμάρια κουβερτούρα

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

4-5 μπανάνες (ανάλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποιηθεί)

2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα

Εκτέλεση

– Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.

– Λιώνουμε το βούτυρο στο μπρίκι ή στα μικροκύματα.

– Ανακατεύουμε με το χέρι το λιωμένο βούτυρο με τη σκόνη μπισκότου, ώστε να πάει σε όλη τη ποσότητα.

– Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ, πιέζοντας το ώστε να σχηματίσουμε μια συμπαγή βάση όπως το τζιζκέικ.

– Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει 1 ώρα.

– Τρίβουμε την κουβερτούρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

– Χτυπάμε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα σε σφιχτή σαντιγί.

– Ανοίγουμε τις κονσέρβες με το καραμελωμένο γάλα (τις αδειάζουμε σε ένα τηγανάκι και τις ζεσταίνουμε ελάχιστα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια, για να είναι πιο εύκολο να απλωθεί η καραμέλα).

– Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο.

– Απλώνουμε προσεκτικά και ομοιόμορφα την καραμέλα πάνω από την μπισκοτένια βάση.

– Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.

– Στρώνουμε πάνω από την καραμέλα τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήνουμε κενά.

– Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη μισή τριμμένη κουβερτούρα.

– Βάζουμε τη σαντιγί σε ένα αυτοσχέδιο κορνέ (ένα κομμάτι λαδόκολλα τυλιγμένο σε χωνί).

– Σχηματίζουμε με τη σαντιγί ροζέτες σε όλη την επιφάνεια.

– Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κουβερτούρα….

Και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε!!!

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας, με υγεία σε όλο το κόσμο!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Λαζαράκια.Λαζαράκια.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Η Ανάσταση του Λαζάρου το Σάββατο που μας πέρασε και το έθιμο στη Σμύρνη ήταν να βγαίνουν κορίτσια να λένε τα κάλαντα του Λαζάρου και να φτιάχνουν οι Σμυρνιές τα Λαζαράκια… Υλικά: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

Δαμαστής.Δαμαστής.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Θέλουμε να δαμάσουμε τη ροή και τη δύναμη του νερού, ορθώνοντας φράγματα. Θέλουμε να δαμάσουμε την αγριότητα και την ομορφιά των ζώων, φυλακίζοντάς τα μέσα σε κλουβιά. Θέλουμε να δαμάσουμε τα στοιχεία της φύσης με κάθε τρόπο και κόστος. Θέλουμε να δαμάσουμε τον χρόνο, κλείνοντάς τον