Τορτίγιες αλλιώς…

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Ξέρω ότι οι μέρες είναι δύσκολες για όλους, ειδικά για όσους είναι μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δε μπορούν να τα επισκεφτούν, η διάθεση είναι στα πατώματα και δεν έχουμε όρεξη για μαγειρέματα…

Για αυτό θα σου δείξω κάτι γρήγορο, νόστιμο, έτσι….για να πιεις ένα ποτηράκι κρασί, να πάνε κάτω τα “φαρμάκια”…

Υλικά

Μια συσκευασία τορτίγιες

1/2 κιλό κιμά

Γκούντα

Κασέρι της αρεσκείας σου τριμμένο

Κέτσαπ

Και μπόλικη φαντασία (μπορείς να βάλεις ότι τραβάει η όρεξη σου, σαλάμι, μανιτάρια, καλαμπόκι κλπ)

Εκτέλεση

Κάνουμε τον κιμά μας, όπως θα τον κάναμε για να φάμε τα μακαρόνια μας…

Εγώ μόλις το έκλεισα, έριξα λίγο γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί κ ξεκινάμε…

Τορτίγια,κέτσαπ, γκούντα, λίγο από τον κιμά μας κ συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.

Πάνω πάνω θα μας μείνει η τορτίγια, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και την αλείφουμε, βάζουμε ελάχιστο λάδι και από πάνω ό,τι άλλο θέλουμε…

Εγώ έβαλα πάλι γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη.

Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, ίσα μέχρι να πάρει ελάχιστο χρώμα και να λιώσει το κασέρι και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το κρασί μας.

(Η συνταγή είναι μιας αγαπημένης φίλης “αδερφής”).

Το αποτέλεσμα, όμως, θα εξαρτηθεί από τη φαντασία του καθενός.

Καλές γιορτές σε όλους μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Μπακαλιαροπιτάκια…..Μπακαλιαροπιτάκια…..

Λόγω της ημέρας δε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο να φάμε εκτός από μπακαλιαροπιτάκια….Κανονικά ήθελε και σκορδαλιά αλλά επειδή δε τη τρώμε όλοι μας δε κάναμε καθόλου… Υλικά:1200 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου800 γραμμάρια αλεύρι1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού1 κουταλάκι της σούπας αλάτι2 αβγάΚαι περίπου 650 ml

Μπακλαβάς.Μπακλαβάς.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Είναι ένα πλούσιο σιροπιαστό, βουτυρένιο γλυκό, το οποίο αποτελείται από πολλά τραγανά φύλλα κρούστας γεμιστά με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, που σε κάθε σπίτι μια φορά τουλάχιστον υπήρξε αυτή η υπέροχη μυρωδιά… Και ειδικά σε σπίτια προσφύγων από τη Σμύρνη, Μικρά Ασία, Αϊβαλί.. Και όπως μπορεί να