Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Ξέρω ότι οι μέρες είναι δύσκολες για όλους, ειδικά για όσους είναι μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δε μπορούν να τα επισκεφτούν, η διάθεση είναι στα πατώματα και δεν έχουμε όρεξη για μαγειρέματα…
Για αυτό θα σου δείξω κάτι γρήγορο, νόστιμο, έτσι….για να πιεις ένα ποτηράκι κρασί, να πάνε κάτω τα “φαρμάκια”…
Υλικά
Μια συσκευασία τορτίγιες
1/2 κιλό κιμά
Γκούντα
Κασέρι της αρεσκείας σου τριμμένο
Κέτσαπ
Και μπόλικη φαντασία (μπορείς να βάλεις ότι τραβάει η όρεξη σου, σαλάμι, μανιτάρια, καλαμπόκι κλπ)
Εκτέλεση
Κάνουμε τον κιμά μας, όπως θα τον κάναμε για να φάμε τα μακαρόνια μας…

Εγώ μόλις το έκλεισα, έριξα λίγο γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί κ ξεκινάμε…
Τορτίγια,κέτσαπ, γκούντα, λίγο από τον κιμά μας κ συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.

Πάνω πάνω θα μας μείνει η τορτίγια, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και την αλείφουμε, βάζουμε ελάχιστο λάδι και από πάνω ό,τι άλλο θέλουμε…

Εγώ έβαλα πάλι γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη.
Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, ίσα μέχρι να πάρει ελάχιστο χρώμα και να λιώσει το κασέρι και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το κρασί μας.
(Η συνταγή είναι μιας αγαπημένης φίλης “αδερφής”).
Το αποτέλεσμα, όμως, θα εξαρτηθεί από τη φαντασία του καθενός.

Καλές γιορτές σε όλους μας!