Choose Happiness Αρχείο Κάνε ένα βήμα για την “Κιβωτό του Κόσμου”.

Κάνε ένα βήμα για την “Κιβωτό του Κόσμου”.

Η…απόφαση.

Το Choosehappiness.gr αποφάσισε φέτος στις γιορτές να στηρίξει τη γνωστή σε όλους μας «Κιβωτό του κόσμου». Με τη δέσμευση να συνεχίσει να το κάνει και τον υπόλοιπο χρόνο…

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, λοιπόν, ήρθαμε σε τηλεφωνική επαφή με τον κύριο Απόστολο Μακρή, ο οποίος μετά από έντεκα συναπτά χρόνια ενασχόλησης με την «Κιβωτό» είναι Υπεύθυνος του Τομέα Κοινωνικής Προσφοράς και του Παιδαγωγικού Τμήματος της.

Ποια είναι, όμως, η «Κιβωτός του Κόσμου»;

*Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

*Ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.

*Το όνομα το επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά. Έψαχναν ένα όνομα που να παραπέμπει σε προστασία, φωλιά, καταφύγιο… και κάπως έτσι προέκυψε η…Κιβωτός. Το «του κόσμου» το πρόσθεσε ο πάτερ Αντώνιος για να τονίσει ότι στην Κιβωτό χωράνε όλοι και όλοι έχουν αξία, όπως στη Κιβωτό του Νώε.

 *Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

*Κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από  την οικογένεια.

*Η Κιβωτός στηρίζει τις παραπάνω οικογένειες με τρόφιμα, ρουχισμό, ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Οι οικογένειες παράλληλα λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.

*Η «Κιβωτός του Κόσμου»  μεγαλουργεί στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή της Ηπείρου, στη Χίο, στο Βόλο και πρόσφατα στην Καλαμάτα.

*Τα παιδιά της Κιβωτού είναι περίπου 400 μέχρι στιγμής, στη πλειονότητα τους Ελληνόπουλα, αλλά και από άλλες χώρες. Η Κιβωτός έχει αναλάβει την καθημερινή σίτιση των παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευσή τους, αλλά και τη συνεχή επιμόρφωση των γονιών τους.

* Ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του Σταματία αφιέρωσαν κυριολεκτικά τη ζωή τους στον τιτάνιο αγώνα καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής συνανθρώπων τους μέσα από το πρίσμα της χάριτος και του λόγου του Θεού.

*Η Κιβωτός ευελπιστεί να αποτελεί την κινητήριο δύναμη και το στήριγμα των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις δυσκολίες για να σταθούν ξανά στα πόδια τους, έχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να ενταχθούν  με νέα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο.

Όσα μάθαμε από τον κ. Μακρή για την «Κιβωτό του Κόσμου”.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» προ Κορωναϊού, κατά τη διάρκεια του Κορωναϊού και σίγουρα και μετά τον Κορωναϊκό είχε, έχει και θα έχει ως προτεραιότητα της να στηρίζει τόσο τα παιδιά της που βρίσκονται σε κλειστές δομές φιλοξενίας και διαμένουν εκεί ως και την ενηλικίωση τους όσο και τις οικογένειες εκείνες-συνήθως μονογονεϊκές- που δίνουν τον αγώνα τους και χρειάζονται πολυδιάστατη στήριξη για να καταφέρουν να επιβιώσουν . 

-Παρότι ο εθελοντισμός στις μέρες μας λόγω των μέτρων είναι εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία –πόσο μάλλον για τις κλειστές δομές φιλοξενίας μας-, ο Έλληνας εξακολουθεί να δείχνει σε κάθε ευκαιρία το φιλότιμό του. Χρωστάμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε κάθε άνθρωπο που θέλησε να είναι δίπλα μας από το ξεκίνημά μας πριν από 22 χρόνια μέχρι και σήμερα.

Κάθε μέρα που περνάει ψάχνουμε οικονομικούς πόρους, ικανούς να καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών μας. Βλέπετε, δεν έχουμε σταθερούς χορηγούς και η «Κιβωτός» δεν χρηματοδοτείται ούτε από το Κράτος, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν και παραμένει συνειδητή μας απόφαση, να συνεργαζόμαστε μεν με όποιον θέλει να προσφέρει τον οβολόν του, χωρίς να δημιουργούμε όμως πελατειακές σχέσεις, συνεχίζοντας απρόσκοπτα και με εντατικούς ρυθμούς τον αγώνα μας.

Το πλήγμα που επέφερε η πανδημία στην «Κιβωτό» ήταν –όπως ήταν αναμενόμενο- ισχυρό, αλλά αυτό συνέβη κυρίως σε οικονομικό επίπεδο. Καταλαβαίνετε, για παράδειγμα, ότι φέτος δεν θα υπάρχουν φιλανθρωπικά μπαζάρ και συνεπώς θα υπάρχει σημαντικό έλλειμα εσόδων. Κατά τα άλλα, προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας τόσο σε πρακτικό υγειονομικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας τον προαυλισμό τους και συμμετέχοντας σε διάφορα διαδικτυακά προγράμματα, προκειμένου να ενισχύσουμε -όσο αυτό ήταν εφικτό- την κοινωνικότητά τους.

Πάσα προσφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι καλοδεχούμενη. Κατά προτεραιότητα, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη η βοήθεια του κόσμου με δωροεπιταγές, με χρηματικά ποσά και σίγουρα με τρόφιμα. Φρέσκα λαχανικά, κρεατικά και τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως σνακς και χυμοί. Είναι δεδομένο ότι δεν θα αρνηθούμε καμία προσφορά που θα μπορούσε να είναι βοηθητική προς τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους.

Choose happiness πρόταση.

Τα φετινά Χριστούγεννα δεν είναι τα Χριστούγεννα που ονειρεύτηκες όταν ήσουν παιδί. 

Είναι, όμως, τα Χριστούγεννα που μπορείς να βοηθήσεις ένα παιδί να ονειρευτεί.

Τι λες;

Πάμε να προσφέρουμε τη Choose happiness στήριξή μας, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου;

Επειδή, ναι, η εκπνοή του χρόνου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνεις ότι ήθελες να κάνεις, αλλά δεν προνόησες τον υπόλοιπο χρόνο…

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:

Ενισχύουμε την Κιβωτό του Κόσμου με κλήση στο 19828 (2,60€/κλήση με ΦΠΑ & τέλος σταθερής τηλεφωνίας)

ή με κλήση ή μήνυμα στο 19828 από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (2,48€/κλήση ή sms με ΦΠΑ)

Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής τηλεφωνίας 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού.

Συντονίσου για να μάθεις αύριο το δεύτερο βήμα που μπορώ, που μπορείς, που μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε εκείνο το παιδί –έστω εκείνο το παιδί μέσα μας- να πιστέψει σε ένα καλύτερο αύριο, στο δικό του καλύτερο αύριο!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post