Choose Happiness Αρχείο 4 Τρόποι να γίνεις ευτυχισμένος από σήμερα!

4 Τρόποι να γίνεις ευτυχισμένος από σήμερα!

Γράφει η Μαρία Μισύρη 

Life & Business Coach για Γυναίκες και Μητέρες 

Ένα ζήτημα το οποίο μας αφορά όλους είναι το γεγονός ότι ο χρόνος μας περνάει και τελικά συνειδητοποιούμε πολλές φορές ότι δεν αισθανόμαστε ευτυχισμένοι αρκετά ή όσο θα θέλαμε. Και βέβαια αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς η ευτυχία είναι στιγμές και δεν θα μπορούσε να είναι μια μόνιμη κατάσταση. 

Πώς όμως θα μπορούσαμε να αισθανόμαστε καθημερινά μια ηρεμία μέσα μας, μια ικανοποίηση και  μια ισορροπία που θα έκανε όλες τις στιγμές της ζωής μας να μοιάζουν γεμάτες και ότι τις ζούμε πραγματικά; 

Συνήθως λοιπόν δεν αισθανόμαστε αυτή την ηρεμία και την ισορροπία καθώς σκεφτόμαστε αυτά που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ευτυχισμένοι και συνήθως είναι πράγματα που δεν έχουμε. Ως αποτέλεσμα χάνουμε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας στην ουσία να έρθουν αυτά που θέλουμε για να νιώσουμε καλά. Είναι πολλές οι φορές βέβαια που έχουμε καταλάβει επίσης ότι όταν αυτά έρχονται νιώθουμε καλά για πολύ λίγο και μετά πάλι κάτι σκεφτόμαστε ότι θέλουμε και πάλι περιμένουμε. Είναι φυσιολογικό και αυτό αφού έτσι έχουμε μάθει να κάνουμε. Έχουμε μάθει ότι η ευτυχία πάει πακέτο με το κατόρθωμα. 

Η αλήθεια όμως κρύβεται αλλού. Μπορείς κάλλιστα να νιώθεις ευτυχισμένος ενώ παράλληλα δημιουργείς χωρίς να χρειάζεται να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα έχοντας χάσει έτσι πολύ χρόνο νιώθoντας ότι παλεύεις.  

Έχω λοιπόν 4 τρόπους που μπορείς να υιοθετήσεις για να ζεις πραγματικά και ουσιαστικά όλη σου τη ζωή και όχι κομμάτια της. 

1. Εστίασε στο γεγονός ότι ήδη έχεις πολύ όμορφα πράγματα στη ζωή σου. Ποια είναι αυτά; Είναι σημαντικό να τα θυμάσαι κάθε μέρα και μετά να συνεχίζεις την ημέρα σου. Η πρακτική της ευγνωμοσύνης που πλέον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σου ανεβάζει τα επίπεδα χαράς σου είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να νιώθεις ότι η ζωή είναι όμορφη από σήμερα!  

2. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου για να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις από τη ζωή σου. Όταν αρχίζεις να αναγνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις και μπορείς και ξεχωρίζεις τι είναι αυτό που τελικά δε σου κάνει από την τωρινή σου πραγματικότητα νιώθεις ότι μπορείς να βάλεις μια σειρά στα πράγματα. Μπορεί ακόμα να μην έχεις την πραγματικότητα που θες αλλά ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να την αποκτήσεις και αυτό από μόνο του σε κάνει χαρούμενο. 

3. Ο φόβος και η ανησυχία είναι δύο συναισθήματα που τα νιώθουμε επειδή δεν πιστεύουμε αρκετά στο ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ότι εμείς θέλουμε στη ζωή μας. Η πίστη στο ότι καθημερινά με τις εμπειρίες μας (καλές και κακές) γινόμαστε καλύτεροι και συνεπώς όλο και πιο δεξιοτέχνες στο να δημιουργούμε τη ζωή που αγαπάμε είναι το κλειδί αν θέλουμε να μετατρέψουμε τον φόβο μας σε ενθουσιασμό για αυτά που μας περιμένουν. Αντί να περιμένουμε να συναντήσουμε εμπόδια και δυσκολίες περιμένουμε τα όμορφα αποτελέσματα που έχουμε φανταστεί. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια θα έρθουν (λιγότερα βέβαια από αυτά που πιστεύουμε) αλλά πάντα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όταν έρθουν και όχι να αγχωνόμαστε από πριν για αυτά ενώ ακόμα δεν έχει συμβεί τίποτα. 

4. Διάλεξε ταιριαστούς σε εσένα και τις αξίες σου τρόπους να δημιουργείς τα όνειρα σου. Η διαδρομή προς τα όνειρα μας πρέπει και αυτή να μας ενθουσιάζει και να την αγαπάμε. Πάντα υπάρχουν τρόποι να κάνεις πράγματα αλλιώς. Να τα κάνεις μεν αλλά με τον τρόπο που μιλάει στην δική σου την καρδιά. Τότε δεν περιμένεις απλά να έχεις το αποτέλεσμα αλλά ευχαριστιέσαι και το ενδιάμεσο. Ζεις δηλαδή τη ζωή σου ολόκληρη. 

Αυτοί είναι οι 4 τρόποι που χρησιμοποιώ κι εγώ στη δική μου ζωή για να την ευχαριστιέμαι καθημερινά χωρίς ακόμα να έχω φτάσει τους στόχους μου. Ξέρω όμως ότι θα τους φτάσω και μέσα μου είμαι καλά! Κάθε μέρα!

http://www.mariamisyri.com

Instagram: https://www.instagram.com/mariamisyri/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC0ZbPdmaJmW_WVLBlkGAf1g? 

Facebook: https://www.facebook.com/mariamisyricoaching/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Τραγούδια από “τότε”…Τραγούδια από “τότε”…

H φωτογραφία από “τότε”! Δεν μπορεί, θα σου έχει τύχει κι εσένα… Να βρίσκεσαι κάπου, να μαγειρεύεις, να μαζεύεις τα παιχνίδια του παιδιού σου, να είσαι στο ταξί και ξαφνικά

Η πίστη στην αιώνια αγάπη.Η πίστη στην αιώνια αγάπη.

Από το βιβλίο “Ο δρόμος της συνάντησης” του Χόρχε Μπουκάϊ Ο πιο επιζήμιος και πιο διαδεδομένος μύθος γύρω από την αγάπη είναι εκείνος που προάγει την εσφαλμένη ιδέα πως η