Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Κάθε φορά που θα τύχει να ρωτήσω το αγορακι μου για το τι φαΐ να κάνω η απάντηση είναι μία…. Κριθαράκι με κοτούλα….

Υλικά:


1 κοτόπουλο
500 γραμμάρια κριθαράκι
Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Κανέλα
2 φύλλα δάφνης
Λάδι

Εκτέλεση:


Βάζουμε το κοτόπουλο μας να βράσει (έχουμε το νου μας γιατί με το που αρχίσει να βράζει θα αφρίσει, οπότε θα το ξαφρίσουμε).


Όταν δεν θα έχει άλλο αφρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει καλά.


Όταν θα είναι έτοιμο, βάζουμε στο ταψί μας το κριθαράκι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη σάλτσα, το ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού, προσθέτουμε το κοτόπουλο, το λάδι και για νερό χρησιμοποιούμε το ζουμί από το κοτόπουλο που βράσαμε (το σουρώνουμε για να μην έχει κομματάκια μέσα).


Βάζουμε και δύο φύλλα δάφνης (δίνουν απίστευτη γεύση και άρωμα).


Ψήνουμε περίπου 30′ και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε…


Καλή μας όρεξη!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΑΡΙΑΔΝΗ ΓΚΑΤΖΟΥ!ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΑΡΙΑΔΝΗ ΓΚΑΤΖΟΥ!

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου; Θέλεις να χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν αλλά φαντάζει αδύνατο κάθε φορά που προσπαθείς; Υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που σε αναγκάζουν να υιοθετήσεις ένα νέο τρόπο ζωής και χρειάζεσαι άμεσα υποστήριξη; Η Κλινική Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, Msc και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής ΑΠΘ, Αριάδνη Γκατζού,

Όσα δε γνώριζα πριν γίνω μαμά…Όσα δε γνώριζα πριν γίνω μαμά…

Όταν γίνεσαι μαμά και δεν είσαι είκοσι χρονών -αλλά 30+ που ήμουν εγώ- θεωρείς ότι πάνω-κάτω ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν, μάλιστα, έχεις και μια έμφυτη τάση να πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις όλα, αυτή η σιγουριά είναι η…μπανανόφλουδα που σου αξίζει να πατήσεις και να αλλάξει