Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Τι κι αν είναι καλοκαίρι….τα όσπρια δε πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας.
Για αυτό και εγώ φροντίζω τουλάχιστον μία φορά στις δέκα μέρες να κάνω για να τρώμε…
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τη φασολάδα μας (μπορεί στα μαθητικά μου χρόνια να μην ήταν η καλύτερη μου όταν είχαμε αυτό το φαγητό, σαν μεγάλωσα όμως κατάλαβα πόσο θρεπτικά είναι και τα έχω μάθει στα μικρά μου να τα τρώνε)
Υλικά:
500 γραμμάρια φασόλια μεσαία
1 κρεμμύδι
6 καρότα
1 κονκασέ ντομάτας
Σέλινο ή σέλερι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει σε ένα βαθύ τάπερ τα φασόλια μας, τα έχουμε πλύνει καλά καλά και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
Το επόμενο πρωί τα ξανά πλένουμε και τα βάζουμε με νερό στην κατσαρόλα μας και τα αφήνουμε να βράσουν (έχουμε το νου μας γιατί θα αφρίσουν).
Εγώ πλέον το πρώτο νερό το πετάω γιατί είδα ότι μας έρχεται πιο ελαφρύ το φαγητό στο στομάχι μας (αν δε το πετάξετε να το ξαφρίσετε καλά).
Είτε το κρατήσετε είτε όχι το νερό, να τα αφήσετε περίπου 20′ να βράσουν μόνα τους, στη συνέχεια θα προσθέσετε τα καρότα που έχετε κόψει σε ροδέλες, αφήνουμε περίπου 10′.
Μετά βάζουμε το κρεμμύδι, τη σάλτσα και αφήνουμε μέχρι να είναι μαλακά τα φασόλια μας.
Λόγο πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε το λάδι μας και αφού το κατεβάσουμε από το μάτι βάζουμε αλάτι και πιπέρι…..
Καλή μας όρεξη (αν θέλετε βάλτε και ένα τσιπουράκι να πιείτε)!