Greek mousaka…….

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Το πιο αγαπημένο φαγητό ….
Μπορεί να είναι μπελαλίδικο, αλλά χαλάλι του….

Για ένα μεσαίο ταψάκι χρειάστηκα..


Υλικά:


3 μεγάλες μελιτζάνες
7 πατάτες μεγαλούτσικες
500 γραμμάρια κιμάς
1 κρεμμύδι
Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Μοσχοκάρυδο
Μαϊντανό

Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλες φέτες (όχι πολύ λεπτές,αλλά ούτε κ πολύ χοντρές)
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες (εγώ επειδή δεν είναι πολύ φαν της μελιτζάνας τις καθαρίζω όλη τη φλούδα) Και αυτές τις κόβουμε σε μεγάλες φέτες.
Τηγανίζουμε και τις βάζουμε και τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί για να μην έχουν πολλά λάδια.

Στη συνέχεια κάνουμε τον κιμά.
Βάζουμε το κρεμμύδι να το τσιγαρίσουμε, προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να αλλάξει τελείως χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα, τα μυρωδικά μας και αφήνουμε να πάρει βράση.


Αφού είναι έτοιμος και ο κιμάς αρχίζουμε να τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
Στο κάτω μέρος βάζουμε πατάτες, από πάνω μελιτζάνες και μετά τον κιμά, μετά πάλι πατάτες, μελιτζάνες και είμαστε έτοιμοι για να βάλουμε τη μπεσαμέλ μας…

Υλικά για τη μπεσαμέλ:


100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
3 κρόκους

Εκτέλεση:


Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει (εγώ έβαλα κ ελάχιστο από πάνω).
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί από το βούτυρο και γίνει μια σφιχτή πάστα.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας και πάρει μια βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε πάνω από τον μουσακά και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είμαστε έτοιμοι να κολαστούμε!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Ψωμάκι.Ψωμάκι.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Μμμμμ…..Μοσχομυριστό , εύκολο και από τα χεράκια μας ψωμάκι λαχταριστό….Είναι η πιο εύκολη συνταγή που έχω βρει για να κάνω το ψωμάκι μου, χωρίς μηχανήματα, μόνο με τα χεράκια μου. Υλικά:Τα μόνα που χρειαζόμαστε είναι 1 συσκευασία φαρίνα, 1 μπύρα 330ml, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,

Το παιδικό θέατρο γιορτάζει.Το παιδικό θέατρο γιορτάζει.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. 20 Μαρτίου, ημέρα παιδικού θεάτρου. Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, που γιορτάζεται στις 20 του Μάρτη, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα προσφέρει στους μικρούς (αλλά και μεγάλους) θεατές τρεις εξαίρετες παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Οι μεταδόσεις θα γίνουν από τη σελίδα του Κέντρου