Choose Happiness Αρχείο Οι προσωπικότητες του Choosehappiness.gr!

Οι προσωπικότητες του Choosehappiness.gr!

Άνθρωποι που έχουν να διηγηθούν ένα success story, να μοιραστούν ένα μάθημα ζωής, να αποκαλύψουν ένα μυστικό, να εξηγήσουν και να εξηγηθούν!

Άνθρωποι, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έδωσαν τον παρών στο Choosehappiness.gr και μας βοήθησαν να μάθουμε, να παραδειγματιστούμε, να γίνουμε καλύτεροι, να κάνουμε ένα βήμα πιο πάνω, ένα βήμα παραπέρα.

Θυμηθείτε τις σπουδαιότερες από τις ατάκες τους, ταυτιστείτε με ό,τι σας ταιριάζει και “κλέψτε” ό,τι θα μπορούσε να σας βελτιώσει.

Απολαύστε…

Από πού να αντλεί κανείς, Θεέ μου, τέτοια δύναμη, σκέφτομαι μάλλον δυνατά;«Από αυτούς που με χρειάζονται! Αν πέσω, θα πέσουν μαζί μου! Και εγώ τους θέλω όρθιους!!!», προσθέτει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αρετή Αγγέλου, ιδιοοκτήτρια της Romantische Welt von Areti

“Η ανακύκλωση δεν πιστεύω ότι είναι η λύση, είναι όμως αναγκαία και χρήσιμη στη διαχείριση των μέχρι τώρα απορριμάτων μας, όπως είναι και η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών στο τί ανακυκλώνεται και στο πώς διαχειριζόμαστε το κάθε τι που καταναλώνουμε (από την τροφή μας, μέχρι τα ρούχα μας). Η λύση είναι η μείωση αυτών. Το να τα φέρουμε όσο πιο κοντά στο μηδέν γίνεται, αν είναι εφικτό”.

Λιζέττα Φώτογλου, ιδιοκτήτρια της Relak

“Γιατί η ζωή είναι ένα μεγάλο ταξίδι πέρα από ένα μεγάλο μάθημα. Μια σχολή από μόνη της. Το θέμα είναι τι αποκομίζει ο καθένας μας κάθε φορά και πως διαχειρίζεται σε κάθε φάση το μάθημα που λαμβάνει προσπαθώντας να αποκομίσει τα καλύτερα στιγμιότυπα για εκείνον/εκείνη”.

Μαργαρίτα Ιωσηφίδου, υπάλληλος Δικαστηρίων

Ανεξάρτητα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι που «βλέπουν» τον σύγχρονο Έλληνα υποχείριο του έξυπνου κινητού του ή «δέσμιο» των σίριαλ και ριάλιτι της τηλεόρασης, εγώ βλέπω ότι διαβάζουμε όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια. Το ανιχνεύει κανείς στις παρέες, στις φέισμπουκικές σελίδες και γενικά στα κοινωνικά δίκτυα, στις εκατοντάδες παρουσιάσεις βιβλίων που γίνονται κάθε χρόνο (μπορεί να είναι και χιλιάδες μόνο στην Αθήνα!), στα φεστιβάλ που ξεπετάγονται και πληθαίνουν κάθε χρόνο, στους συγγραφείς που έχουμε τόσους πολλούς που δε προλαβαίνουμε να τους γνωρίσουμε ούτε σε δέκα ζωές”!

Τζένη Κουκίδου, ιδιοκτήτρια του koukidaki.gr

“Το καράτε είναι μαχητικό άθλημα που συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην σωματική και στη ψυχική υγεία , στον αυτοέλεγχο ,στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης ,της αυτοσυγκέντρωσης και των αντανακλαστικών ,στην καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός ,η πειθαρχία, η άμιλλα αλλά και στη ψυχαγωγία των ασκουμένων . Η προπόνηση ,ατομική ή ομαδική ,στις βασικές τεχνικές του ΚΑΡΑΤΕ συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοάμυνας και προωθεί την σωματική ,τεχνική και νοητική ενδυνάμωση”. 

Κώστας Παπαδόπουλος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καράτε

Γενικά διακατέχομαι από μια οπτιμιστική διάθεση σαν άνθρωπος. Μου αρέσει να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να περιμένω το καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, με όλα αυτά που συμβαίνουν έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο… Δυστυχώς… Ως αισιόδοξος άνθρωπος, όμως, εύχομαι και ευελπιστώ το καλύτερο για όλους μας…”

Αστέριος Πελτέκης, ηθοποιός

“Πιστεύω όμως ότι η μουσική, είναι φάρμακο για όλον τον κόσμο, ειδικά σε περιόδους δύσκολες, αν καθίσεις να ακούσεις μουσική, κλασική, ροκ, ό,τι είδος θέλεις , αγαπάς και κάνει την ψυχή σου να πεταρίζει, θα δεις αμέσως την διάθεση σου να αλλάζει, προς το καλύτερο.. Η μουσική φωτίζει τα συναισθήματα μας, και τώρα περισσότερο από ποτέ ας της δώσουμε χώρο και θέση στη ζωή μας..”

Ζωή Παπαδοπούλου, τραγουδίστρια

«Είναι τόσα πολλά τα τραγούδια που μου δημιουργούν ανάταση και ευφορία και τώρα που σας γράφω ακούω το «Ωραία Κοιμωμένη» του Νίκου Ξυδακη και χαμογελάω. Σε μια τέτοια περίοδο ασφυκτική και δύσκολη έχουμε σύμμαχο μας την μουσική που μας φωνάζει με τον τρόπο της «Βαστάτε γερά».

Σαπφώ Ματσιώρη, ραδιοφωνική παραγωγός του “Αθήνα 9,84”.

«Η Τέχνη είναι ο εθισμός μου, με κάνει να βγαίνω πάντα από πάνω στην κάθε δυσκολία, με κάνει να αναθαρρώ και δεν σου κρύβω ότι υπάρχουν φορές που το έχω ανάγκη. Νομίζω πως, ειδικά στις περιστάσεις που κάποιος αναγκάζεται να περάσει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του κλεισμένος μέσα στο σπίτι, οφείλει να παραμείνει δημιουργικός ή –αν δεν το ΄χει κάνει μέχρι τότε- να ανακαλύψει τη χαρά του να μετουσιώνει τη σκέψη και το συναίσθημά του σε κάτι. Αυτό μπορεί να είναι ένα στιχάκι, μια κατασκευή, η αναδιάταξη των επίπλων, ένα προσωπικό έργο τέχνης, ακόμα και ένα φαγητό φτιαγμένο με μεράκι. Δεν μπορείς να περιμένεις μαγικά να μεταμορφωθούν τα πράγματα γύρω σου. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αργήσει. Γι΄αυτό μεταμορφώνεις, όσο είναι δυνατόν, αυτό που υπάρχει μέσα σου. Είναι αυτό που λένε «Τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν αλλάξει κάτι». Επίπονο, δύσκολο, μα αναγκαίο και το μόνο που έχουμε στα χέρια μας». 

Βασίλης Μόραλης, σχεδιαστής κοσμημάτων

Αυτό που θέλω να αλλάξει στη ζωή μου σε αρκετά χρόνια είναι να έχω σταθεροποιήσει τη δουλειά μου και το μαγαζί μου, να κάνω μια όμορφη οικογένεια και φυσικά να έχω υγεία εγώ και όλοι οι δικοί μου άνθρωποι!!

Δήμητρα Γιαννοπούλου, ιδιοκτήτρια του Πλάτανου του Δρυμού

 «Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που πέφτει εύκολα ψυχολογικά. Προσπαθώ να είμαι πρώτα καλά με τον εαυτό μου και μετά με όλους τους άλλους.Η λέξη ευτυχία μερικές φορές κρύβεται σε πολύ μικρές στιγμές της ζωής μας και σε πραγματικούς φίλους που είναι πάντα εκεί όταν τους χρειαστείς».

Σάκης Διαμαντής, ιδιοκτήτης της CupGraphics και του Πρωτότυπου.

«Για εμένα το μυστήριο δεν είναι μια απλή φωτογράφιση. Είναι μία σημαντική αποτύπωση στιγμών, στιγμών που θα μείνουν ανεξίτηλες στοχρόνο. Με σεβασμό και αγάπη προσπαθώ να γράψω μια ιστορία που όταν διαβάζεται από τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας να αναφέρεται σαν πολύτιμο κειμήλιο!» 

Σοφία Μαύρου, φωτογράφος

Ξέρεις, οι γυναίκες κάποια στιγμή λένε το γνωστό σε όλες μας «ως εδώ και μη παρέκει». Συνειδητοποιούν μια ωραία πρωία ότι έχουν παρατήσει τον εαυτό τους, για να είναι καλές μαμάδες, σωστές στο ρόλο της συζύγου, αφήνοντας όμως πίσω και παραπονεμένο το είναι τους. Μπορεί να είναι πια 35-40 και να βλέπουν ότι νιώθουν 60, μπορεί να έχουν χωρίσει και να διεκδικούν μια νέα αρχή, μπορεί να διανύουν τη φάση της εμμηνόπαυσης. Κάπου σε αυτό το κομβικό τους σημείο, συζητάμε πώς μπορούμε να κάνουμε μαζί ένα καινούριο ξεκίνημα“.

Νίκη Τάσιου, ιδιοκτήτρια του Fitness New Life

Όταν έχεις στόχο, ξέρεις, όλα είναι δυνατά. Ζύγισε το πάθος σου, το πείσμα σου, την αυτοπεποίθησή σου, τα όριά σου και ξεκίνα. Εάν στο τέλος του δρόμου, έβλεπα μόνο τα χρήματα, το κέρδος, τις απολαβές, δεν υπήρχε περίπτωση να το επιχειρήσω. Αντίθετα, κοιμάμαι και ξυπνάω με το νέο μου εγχείρημα, διαβάζω όλη μέρα, αναζητώ νέες τάσεις, προσπαθώ να αποκτώ προσλαμβάνουσες, ονειρεύομαι το παρακάτω… Μπορεί να προκύπτουν εμπόδια, δυσκολίες, αναβολές, αλλά ο στόχος είναι μπροστά και θέλει διαρκή προσπάθεια.  Στη ζαχαροπλαστική κάθε μέρα μαθαίνεις και κάθε μέρα δοκιμάζεις, πειραματίζεσαι.  Αποτυγχάνεις αλλά βελτιώνεσαι. Και όλα αυτά για να μπορεί να έρθει η μέρα που επιτέλους θα πετύχεις. Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Λάσκαρης Παλαμαρούδας, Pastry Chef

“Οι δυσκολίες αρκετές και ειδικά όταν εργάζεται μόνο ο ένας στο σπίτι και θα έλεγα ότι είναι οικονομικές οι δυσκολίες. Όμως αν υπάρχει θέληση νομίζω όλα ξεπερνιούνται. Άλλωστε οι στιγμές χαράς που σου προσφέρουν τα μικρά σου, σε κάνουν να ξεχνάς όσα σε προβληματίζουν. Και πιστεύω πως τελικά τα παιδιά δε θέλουν πολλά για να μεγαλώσουν, εμείς έχουμε το άγχος να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τελικά το εγώ μας και όχι τα παιδιά μας”.

Ιωάννα Δούμα, full time μαμά

“Και μιλήσαμε… Και γνωριστήκαμε και αναλύσαμε και γελάσαμε… Και τελικά ήρθαμε πιο κοντά… Γιατί πήραμε χρόνο, γιατί εστιάσαμε στην ψυχή και όχι μόνο στο σώμα, κι ας μιλήσαμε μόνο μέσω μηνυμάτων… Επίσης, αφήσαμε πίσω μας κακές συνήθειες (όπως το κάπνισμα) και αρχίσαμε άλλες, καλές συνήθειες, όπως το περπάτημα… Είναι από ποια οπτική γωνία κοιτάζεις τη ζωή…Επειδή εμείς, ακόμη και στο πιο δύσκολα, we choose happiness!” (εποχή καραντίνας)

Χαρά Γιώβου, ιδιοκτήτρια της Oli Oli

«Ένας καινούριος  … διαφορετικός τρόπος διατροφής είναι ένα από τα απαραίτητα βήματα για να αλλάξεις την ζωή σου με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής σου. Η επιλογή της κατάλληλης τροφής, στους σωστούς συνδυασμούς και η κατανάλωση τους το σωστό χρόνο είναι τα στοιχεία εκείνα που θα συνθέσουν ένα νέο lifestyle. Η αλλαγή προϋποθέτει.. αλλαγή!

Αναστασία Κόκκαλη, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος

«Έχουμε προβλήματα γιατί θεωρούμε ότι δεν έχουμε επιλογές. Μόλις ανακαλύψουμε νέα νευρικά μονοπάτια, θα αντιληφθούμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για να φτάσει κανείς στον πολυπόθητο στόχο του. Αν πάσχουμε από κάτι είναι από έλλειψη θετικής φαντασίας. Αντίθετα, είμαστε εξπέρ στην αρνητική».

Κωνσταντίνος Τσιάρας, Φυσιοθεραπευτής, Life Coach, Θεραπευτής

“Σε έναν ιδανικό κόσμο θα μπορούσα κυριολεκτικά να ζω και να εργάζομαι για να ταξιδεύω, στον κόσμο μας αυτό δεν γίνεται, γι’αυτό προσπαθώ να ξεφεύγω όσο πιο συχνά μπορώ… Ίσως επειδή θέλω να μετακινούμαι, είμαι «ασιγούρευτη» που έλεγε η γιαγιά μου; Ίσως γιατί ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ότι δεν θα επισκεφτώ όλες τις χώρες της γης; Ίσως γιατί λατρεύω το μυστικό travel challenge μου;”.

Ειρήνη Μποτή, Travel Girl

“Στη μεγάλη οθόνη η απόφαση για την επιλογή της ευτυχίας χρειάζεται μόνο μία στιγμή. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή”!

Αλέξανδρος Μιχαήλ, δάσκαλος και κειμενογράφος

“ΜΟΝΟ τον εαυτό μας μπορούμε να αλλάξουμε. Ακόμα και οι ψυχολόγοι. Εάν ο πλησίον μας δεν θέλει να αλλάξει, δεν μπορούμε να του το επιβάλουμε. Μπορούμε να αποτελέσουμε ένα θετικό παράδειγμα, το οποίο μπορεί να επιλέξει να δει, μπορούμε να βάλουμε όρια στο να μας κακοποιεί η δική του μιζέρια ή μαθημένη αβοηθησία, να τον αλλάξουμε με το ζόρι όμως είναι, κατά την γνώμη μου πάντα, αδύνατον. Και συνεχίζω να το λέω έχοντας λάβει εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα ανθρώπων που μου λένε πως «τους έχω αλλάξει την ζωή». Δεν έχω αλλάξει σε κανέναν εγώ την ζωή. Μόνοι τους επέλεξαν να αναλάβουν την ευθύνη του εαυτού τους και μπορεί να χρησιμοποίησαν κάποια δικά μου βίντεο ή βιβλία προς όφελος τους. Αυτοί το έκαναν. Όχι εγώ”.

Θέκλα Πετρίδου, συγγραφέας και ψυχολόγος

Θέλω να πιστεύω όμως ότι σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, θα μπορέσουμε να βγάλουμε από την ψυχή μας την ανθρωπιά μας, την καλοσύνη μας, την γενναιοψυχία μας, τη δημιουργικότητα μας, την αγάπη μας, τη χαρά μας, το χιούμορ μας, την παιδικότητα μας και τελικά την αθωότητα μας, τη φύση μας, τη γη μας, το Θεό μας”.

Νατάσα Τσιτλακίδου, full time μαμά

“Τα πανηγύρια είναι η απόδειξη ότι η ζωή είναι ωραία. Με λίγο, νόστιμο φαγητό, μουσική και χορό και μία υποχρεωτική, λόγω έλλειψης χώρου, συνάθροιση ανθρώπων και εύκολης επικοινωνίας μεταξύ τους, όλα γίνονται μαγικά και τρυφερά”.

Λευτέρης Πλακίδας, δημοσιογράφος

“Σε ένα βαθύτερο επίπεδο όλοι μας καλούμαστε να μάθουμε και να εξελιχθούμε από αυτά που η ζωή φέρνει στα πόδια μας. Πολλές φορές στις προκλήσεις που υπάρχουν στη ζωή μας, ζητάμε μια λύση άμεση και συνήθως συμβατή με τα θέλω μας. Κρυμμένες άμυνες, πεποιθήσεις, και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, μάς εμποδίζουν να ζήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε. Άλλοτε, μας οδηγούν σε επαναλαμβανόμενες εμπειρίες και φαύλους κύκλους. Αυτό δεν είναι κάτι κακό, ίσα ίσα. Είναι η ανθρώπινη διαδικασία μάθησης και εξέλιξης. Εφόσον όμως το επιλέξουμε, μπορούμε να ζήσουμε πηγαίνοντας πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είμαστε, σε αυτό που η ψυχή μας θέλει να εκφράσει. Όσοι από εσάς είστε ήδη σε μια τέτοια διαδρομή, ξέρετε ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, χρειάζεται θάρρος και πολλές φορές χρειάζεται και χιούμορ! Ειδικά όταν μας φέρνει αντιμέτωπους με τους πιο βαθύς μας φόβους. Ξέρετε όμως ότι αυτή η διαδρομή αξίζει όσο τίποτε άλλο!”

Γωγώ Κούτλα, θεραπεύτρια (ολιστική μέθοδος)

“Όλα ξεκινούν με την οργάνωση και τη συνειδητοποίηση κάποιων πραγμάτων. Μια καλή άσκηση είναι να καταγράψουμε πως ξοδεύουμε το 24ωρο μας. Θα διαπιστώσουμε, πως ένα μεγάλο μέρος το ξοδεύουμε άσκοπα, σε πράγματα που δεν βελτιώνουν ούτε την ψυχολογική αλλά ούτε και σωματική μας υγειά. Έτσι, με ελάχιστο χρόνο μπορώ να κάνω πράγματα για να βελτιώσω την υγειά του οργανισμού μου”.

Ιορδάνης Δουρβανίδης, διαιτολόγος-διατροφολόγος

“Η πίστη στον εαυτό, στις δυνατότητες μας και στις δυνάμεις μας, η διατήρηση των διαπροσωπικών σχέσεων που μας κάνουν να νοιώθουμε ασφαλείς και η υγιής έκφραση των συναισθημάτων, θετικών και αρνητικών είναι αυτό που μας βοηθά να προσαρμοζόμαστε σε κάθε αλλαγή”. 

Ιωάννα Τσίγγανου, ψυχολόγος

Κάνω καθημερινά ό,τι θα έλεγα και σε κάθε μαμά που έχει παιδί ΑΜΕΑ να κάνει. Δούλεψε με τον εαυτό σου, χτυπήσου, κλάψε και μετά σκούπισε τα δάκρυα σου και σήκω. Σήκωσε μανίκια και πάλεψε για το παιδί σου. Κι εμείς αυτό κάνουμε για τα δικά μας σε καθημερινή βάση. Τίποτα σπουδαιότερο”.

Ιωάννα Χρυσοχοϊδου, full time μαμά

“Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των μυστηρίων γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως μην φοβηθείτε να τολμήσετε ένα φθινοπωρινό γάμο. Το φθινόπωρο μπορεί να συνοδεύεται από συννεφιά, βροχή ή και λίγο κρύο όμως είναι η εποχή στην οποία η φύση μας προσφέρει τα πιο όμορφα τοπία με υπέροχα χρώματα”.

Μαρία Εικοσπεντάκη, ιδιοκτήτρια του Prettybow.gr και του myweddingincrete.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Ταινίες μικρού μήκους για όλη την οικογένειαΤαινίες μικρού μήκους για όλη την οικογένεια

Γράφει ο Αλέξανδρος Μιχαήλ Διλήμματα προέλευσης για κότες και αυγά, εδώ δεν υπάρχουν! Η ζωή προϋπήρξε της εφεύρεσης του κινηματογράφου. Αυτό είναι δεδομένο. Παρόλα αυτά, συχνά τίθεται το ερώτημα σχετικά