Choose Happiness Αρχείο Σπανακόρυζο.

Σπανακόρυζο.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Ένα από τα πιο θρεπτικά φαγητά που μπορούμε να έχουμε στη διατροφή μας είναι το σπανάκι (κάτι ήξερε ο αγαπημένος μου Ποπάυ), γι’αυτό λοιπόν πάμε να κάνουμε το σπανακόρυζο μας..


Αν διαλέξουμε φρέσκο σπανάκι θα πρέπει να το πλύνουμε κακά καλά, για να φύγουν όλα τα χώματα (εγώ προσωπικά το πλένω φύλλο φύλλο και στο τέλος το αφήνω κανένα 10′ σε νερό με ξύδι… μετά ξεβγάζω πάλι καλά).


Αν πάλι επιλέξουμε κατεψυγμένο έχουμε γλυτώσει πολύ χρόνο…


Βάζουμε το κρεμμυδάκι μας στο multi, λαδάκι στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε το κρεμμύδι για να το τσιγαρίσουμε.


Στη συνέχεια βάζουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί, βάζουμε νεράκι και άνιθο (δίνει πολύ ωραία γεύση για τα δικά μου γούστα).


Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι μας (γλασέ).


Το αφήνουμε περίπου 25′ και στο τέλος βάζουμε το αλατάκι μας με το πιπεράκι μας…


(Όποιος θέλει βάζει κ λεμονάκι στο πιάτο του)


Καλή μας όρεξη!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Φασόλια γίγαντες στο φούρνο….Φασόλια γίγαντες στο φούρνο….

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Υλικά: 500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες (αν είστε πολλά άτομα σαν εμάς θα βάλετε παραπάνω )3 καρότα2 κρεμμύδια μεγαλούτσικα1 σκελίδα σκόρδοΜαϊντανόΣάλτσα ντομάτας…Πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά) Εκτέλεση: Τα μουλιάζουμε

Μπακλαβάς.Μπακλαβάς.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Είναι ένα πλούσιο σιροπιαστό, βουτυρένιο γλυκό, το οποίο αποτελείται από πολλά τραγανά φύλλα κρούστας γεμιστά με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, που σε κάθε σπίτι μια φορά τουλάχιστον