Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Τη συνταγή μου την έδωσε η καλή μου φίλη Αμαλία που κι εκείνη είναι μια τρίτεκνη μανούλα και πρέπει να βρίσκει λύσεις στο τι θα φάνε πάλι σήμερα…
Υλικά:
-8 γραμμάρια μαγιά ξηρή
-1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
– 300 γραμμάρια νερό
-500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Γαλοπούλα, κασέρι, κέτσαπ, πιπεριές, ελιές ψιλοκομμένες.

Εκτέλεση:
– Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ξηρή μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μαγιά.
– Προσθέτουμε το αλεύρι, ξερή ρίγανη και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-6 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
– Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
– Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, απλώνουμε την κέτσαπ, τη γαλοπούλα, το κασέρι,τις πιπεριές και τις ψιλοκομμένες ελιές (ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι του αρέσει).
– Τυλίγουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε στη μέση.
– Τυλίγουμε και ενώνουμε το κάθε κομμάτι για να δημιουργήσουμε δύο ψωμιά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 στον αέρα.
– Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε 30′ να φουσκώσουν πάλι.
– Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40′.
Καλή επιτυχία κ καλή μας όρεξη!