Πιτσόψωμο…

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.


Τη συνταγή μου την έδωσε η καλή μου φίλη Αμαλία που κι εκείνη είναι μια τρίτεκνη μανούλα και πρέπει να βρίσκει λύσεις στο τι θα φάνε πάλι σήμερα…


Υλικά:


-8 γραμμάρια μαγιά ξηρή
-1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
– 300 γραμμάρια νερό
-500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Γαλοπούλα, κασέρι, κέτσαπ, πιπεριές, ελιές ψιλοκομμένες.

Εκτέλεση:


– Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ξηρή μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μαγιά.


– Προσθέτουμε το αλεύρι, ξερή ρίγανη και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-6 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.


– Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.


– Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, απλώνουμε την κέτσαπ, τη γαλοπούλα, το κασέρι,τις πιπεριές και τις ψιλοκομμένες ελιές (ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι του αρέσει).


– Τυλίγουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε στη μέση.


– Τυλίγουμε και ενώνουμε το κάθε κομμάτι για να δημιουργήσουμε δύο ψωμιά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.


– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 στον αέρα.


– Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε 30′ να φουσκώσουν πάλι.


– Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40′.


Καλή επιτυχία κ καλή μας όρεξη!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Ας συστηθούμε.Ας συστηθούμε.

Είμαι η Βίλυ Αργυρούδη, μεγάλωσα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και εδώ και μια δεκαετία περίπου μένω μόνιμα στην Χαλκιδική. Είμαι αυτό που θα έχεις ακούσει να λένε  “ερωτική μετανάστρια”! Είμαι μαμά του δίχρονου Άλκη και τα τελευταία δύο χρόνια περίπου εργάζομαι σε ένα Συμβολαιογραφείο. Σπούδασα Κοινωνιολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο -εγκληματολόγος βεβαίως