Choose Happiness Αρχείο Πιτσόψωμο…

Πιτσόψωμο…

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.


Τη συνταγή μου την έδωσε η καλή μου φίλη Αμαλία που κι εκείνη είναι μια τρίτεκνη μανούλα και πρέπει να βρίσκει λύσεις στο τι θα φάνε πάλι σήμερα…


Υλικά:


-8 γραμμάρια μαγιά ξηρή
-1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
– 300 γραμμάρια νερό
-500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Γαλοπούλα, κασέρι, κέτσαπ, πιπεριές, ελιές ψιλοκομμένες.

Εκτέλεση:


– Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ξηρή μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μαγιά.


– Προσθέτουμε το αλεύρι, ξερή ρίγανη και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-6 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.


– Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.


– Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, απλώνουμε την κέτσαπ, τη γαλοπούλα, το κασέρι,τις πιπεριές και τις ψιλοκομμένες ελιές (ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι του αρέσει).


– Τυλίγουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε στη μέση.


– Τυλίγουμε και ενώνουμε το κάθε κομμάτι για να δημιουργήσουμε δύο ψωμιά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.


– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 στον αέρα.


– Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε 30′ να φουσκώσουν πάλι.


– Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40′.


Καλή επιτυχία κ καλή μας όρεξη!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post