Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Μμμμμμμ…..
Μοσχομύρισε λεμόνι το σπίτι
Αν και δεν είμαι πολύ φαν του λεμονιού, αυτά τα μπισκοτάκια είναι απίστευτα και σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα…
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο μαλακό
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 αβγό
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού (αν θέλετε πιο έντονη γεύση βάλτε λίγο παραπάνω)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού (και εδώ βάλτε παραπάνω αν θέλετε πιο έντονη γεύση)
3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (αν δεν έχετε βάλτε 2 βανιλίνες)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 στον αέρα.
3. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το αλεύρι.
4. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
5. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού κάνουμε τα μπισκότα ακουμπώντας πάνω στη λαδόκολλα (αφήνουμε αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί ανοίγουν).
6. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα αν θέλουμε, αλλιώς βάζουμε ζάχαρη.
7. Ψήνουμε για 10′-12′ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα…
Καλή μας απόλαυση!!!