Choose Happiness Αρχείο Νίκη Τάσιου: “Ζητούμενο η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας”.

Νίκη Τάσιου: “Ζητούμενο η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας”.

Όταν γνωρίζω για πρώτη φορά κάποιον επαγγελματία, σε όποιον χώρο κι αν δραστηριοποιείται, προτιμώ να τον συναντώ στο…γήπεδό του. Θέλω να δω πώς κινείται μέσα σε αυτό, θέλω να προσέξω εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που  κι όμως…κάνουν τη διαφορά, θέλω να νιώθει άνετα και οικεία, προκειμένου να μου επιτρέψει να κατανοήσω λίγο τη ψυχοσύνθεσή του. Κάπως έτσι, κλείσαμε με τη Νίκη το ραντεβού μας στο γυμναστήριό της. 


Μιας και δε συνηθίζω να συχνάζω σε τέτοια μέρη, περίμενα να μπω σε μια αίθουσα πλημμυρισμένη με ποδήλατα, μονόζυγα, διαδρόμους και πάγκους κοιλιακών. Έκπληξη πρώτη: Το γυμναστήριό της δεν είχε καμία απολύτως σχέση με ό,τι ήμουν βέβαιη ότι θα αντικρίσω. “Κι όμως, εδώ δε θα βρεις τα όργανα γυμναστικής που θα βρεις σε ένα βιομηχανικό γυμναστήριο. Ήταν συνειδητή μου απόφαση να αντιμετωπίσω τη γυμναστική υπό άλλο πρίσμα“, μου εξηγεί όσο με καλωσορίζει στο Fitness New Life της.

Ρίχνω μια διερευνητική ματιά γύρω μου -προσπαθώντας να είμαι παράλληλα διακριτική- αλλά το βλέμμα μου αμέσως παρασύρεται από τα κεριά, τα φρέσκα λουλούδια και τα προσεγμένα διακοσμητικά που, χωρίς να βαραίνουν την αίθουσα, ζεσταίνουν την  ατμόσφαιρα.


Η συζήτηση αναπόφευκτα ξεκινάει από το φλέγον ζήτημα των κλειστών γυμναστηρίων που θα ανοίξουν τις πόρτες τους στις 15 Ιουνίου. “Δεν σπαταλώ ενέργεια στο να επικεντρώνομαι στα αρνητικά. Προφανώς και ήταν μια δύσκολη περίοδος από όλες τις απόψεις, προφανώς και ζημιωθήκαμε σε οικονομικό επίπεδο, προφανώς και πρέπει να βρούμε εναλλακτικά γρήγορα συνδυαστικά προγράμματα για να προλάβουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας, αλλά πεισμώσαμε και θα τα καταφέρουμε“, μου τονίζει χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.

Η ροή του λόγου της σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Μιλάμε για διατροφή, άσκηση,  για το VacuPower που θα βρει κανείς στο γυμναστήριό της αλλά η κουβέντα μας οδηγείται γρήγορα σε άλλα μονοπάτια και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα της καριέρας της. “Μετά από τις σπουδές μου στη Γυμναστική Ακαδημία και την ενασχόλησή μου με το μπάσκετ στον ΑΡΗ και στη Μ.Ε.Ν.Τ., το ένα έφερε το άλλο και με το πρώην σύζυγό μου ανοίξαμε στη Θεσσαλονίκη δυο γυμναστήρια. Η ζωή, όμως, είχε άλλα σχέδια και τελικά έμελε να συνεχίσω ως μονογονεϊκή οικογένεια. Το 2006 διορίστηκα σε αθλητικό σχολείο στα Μουδανιά και κάπως έτσι επέστρεψα στα πάτρια εδάφη μου, μιας και κατάγομαι από τον Πολύγυρο. Όταν πια το 2011 το Κράτος αποφάσισε ότι δεν του χρειάζεται ο θεσμός των αθλητικών σχολείων, είχε έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου να ανοίξω τον δικό μου χώρο, το Fitness New Life, ένα χώρος που φτιάχτηκε με όραμα, όνειρα, μεράκι και πολλά αποθέματα αγάπης.

Την ακούω όση ώρα μου εξιστορεί τη διαδρομή της και θέλω να μάθω πώς βρήκε τη δύναμη να ξανασταθεί στα πόδια της. “Δε πελάγωσα καμία στιγμή. Είχα, βλέπεις, δώσει τις ευκαιρίες μου και όλες οι αποφάσεις μου ήταν συνειδητές. Δεν υπήρχε Plan B. Όφειλα να τα καταφέρω. Είχα δύο παιδιά. Εκτός από τα βασικά για το μεγάλωμά τους, είχαν ανάγκη και μια μαμά που θα είναι καλό πρότυπο. Δεν είχα την πολυτέλεια να αποτύχω”.


Σχεδόν συνειρμικά, η συζήτηση πετάγεται στο κοινό που επιλέγει τη δική της πρόταση εκγύμνασης. “Είναι γεγονός ότι το κοινό μας είναι κυρίως γυναικείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μας εμπιστεύονται και  άνδρες. Ξέρεις, οι γυναίκες κάποια στιγμή λένε το γνωστό σε όλες μας “ως εδώ και μη παρέκει”. Συνειδητοποιούν μια ωραία πρωία ότι έχουν παρατήσει τον εαυτό τους, για να είναι καλές μαμάδες, σωστές στο ρόλο της συζύγου, αφήνοντας όμως πίσω και παραπονεμένο το είναι τους. Μπορεί να είναι πια 35-40 και να βλέπουν ότι νιώθουν 60, μπορεί να έχουν χωρίσει και να διεκδικούν μια νέα αρχή, μπορεί να διανύουν τη φάση της εμμηνόπαυσης. Κάπου σε αυτό το κομβικό τους σημείο, συζητάμε πώς μπορούμε να κάνουμε μαζί ένα καινούριο ξεκίνημα“.


Παρατηρώ ότι μιλάει στο α΄πληθυντικό πρόσωπο, σαν να παίρνει προσωπικά αυτό το…στοίχημα. Επιβεβαιώνει την υποψία μου. “Φυσικά και το παίρνω προσωπικά. Είμαι εδώ για να τα καταφέρουμε. Μαζί. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αγγίξουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας σε όλα τα επίπεδα. Ναι, θέλουμε ένα υγιές σώμα αλλά η πνευματική ανάταση μερικές φορές παίζει τον πρώτιστο ρόλο. Από εκεί ξεκινάμε και εκεί καταλήγουμε. Στα μελλοντικά μας σχέδια, μάλιστα, είναι στον χώρο μας να υπάρχει και ένας ψυχολόγος, προκειμένου να γίνεται ακόμα πιο συντονισμένα αυτή η προσπάθεια”. Την πειράζω ότι δεν δείχνει διατεθειμένη να χάσει το στοίχημα. “Σε καμία περίπτωση“, μου ανταπαντάει, γελώντας μεν, σοβαρολογώντας δε.

Κοιτάω το ρολόι μου και ναι, έχουμε χάσει και οι δυο μας την αίσθηση του χρόνου. “Λες να έχει και κανένα μαγικό ραβδί και  να μην καταλαβαίνεις και πότε κυλάει ο χρόνος όσο σε γυμνάζει;”, αναρωτιέμαι καθώς θα ήταν ίσως ο μόνος τρόπος να μπω επιτέλους στα 36 μου στο σωστό δρόμο. Ντρέπομαι να διατυπώσω δυνατά τη σκέψη μου και στρέφω τη κουβέντα στο Personal training που έχει κανείς ως βασική επιλογή στο χώρο της. “Η στοχευμένη γυμναστική είναι πάντα προτιμότερη και αποτελεσματικότερη. Ο κάθε ένας από εμάς έχει άλλες ανάγκες και καλείται να αντιμετωπίσει άλλα θέματα υγείας και ψυχολογίας. Σε πληροφορώ, μάλιστα, ότι είναι μύθος πως είναι απλησίαστες οι τιμές του Personal. Είναι, δηλαδή, προτιμότερο να πληρώνεις μια συνδρομή και να μην πατάς ποτέ στο γυμναστήριο;”, συμπληρώνειΈχει δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ από αυτήν την οπτική γωνία. “Να φανταστείς ότι μέσα από το personal έχει αποδειχθεί ότι πρωτίστως ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας ενώ δεν σου κρύβω ότι έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα, έχουμε καταφέρει να παλέψουμε αυτοάνοσα νοσήματα, ακόμα και να κάνουμε λειτουργικούς ανθρώπους που μετά από μια περιπέτεια υγείας δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα”.

Σηκώνομαι, απολογούμενη για την…αρμένικη βίζιτα, διεκδικώντας κι άλλο από τον χρόνο της, σε μια μελλοντική φιλοξενία της στο Choosehappiness.gr. Δέχεται με χαρά.


Λες να θεώρησε ότι ήταν ο μόνος τρόπος να με απομακρύνει ευγενικά από το Fitness New Life;

Γιατί να προτιμήσεις τον χώρο της Νίκης; Τί θα βρεις στο Fitness New Life;

Group Training

Aerial Yoga

4D Pro

TRX

VacuPower

Pillates (Cadillac, Reformer, Chair)

Για να γνωρίσεις καλύτερα τη Νίκη και τον χώρο της, εδώ:

https://www.facebook.com/Fitness-New-Life-238855792829102/

Το αποφάσισες και θέλεις να ξεκινήσεις;

Αρκεί ένα τηλέφωνο στο 2371 110607.

Εάν αποφάσισες να…Choose happiness, έλα στην παρέα μας:

https://www.facebook.com/villyargiroudi/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Σουφλέ με πατάτες και πιπεριές.Σουφλέ με πατάτες και πιπεριές.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Εύκολη, αφράτη πίτα σαν σουφλέ με πατάτες και πιπεριές. Αυθεντική σμυρναίικη συνταγή για όλη την οικογένεια…. Η συνταγή από τη συγκεκριμένη πίτα είναι από τη Σμύρνη