Καφές στο πατρικό.

Την Κυριακή το πρωί ανέβασα στο facebook του Choosehappiness.gr την παραπάνω φωτογραφία.

Η λεζάντα έγραφε: “Ευτυχία είναι… πρωινός καφές με τη μαμά στο πατρικό σου!”.

Τα σχόλια, πολλά! Άλλα δημόσια, άλλα στο messenger, άλλα στο τηλέφωνο… Κάποιοι μίλησαν για αλάτι στη πληγή, κάποιοι νοστάλγησαν, κάποιοι πεθύμησαν, κάποιοι συγκινήθηκαν.

Πώς μία φωτογραφία μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις, να γεννήσει συναισθήματα, ακόμα και να πονέσει; Πώς ένα αυθόρμητο κλικ μπορεί να ευαισθητοποιήσει, να επηρεάσει και να παρασύρει;

Σε όποιο παλάτι κι αν βρεθείς, το πατρικό σου πάντα θα είναι το ΣΠΙΤΙ σου. Ο πρωινός καφές με τη μαμά θα είναι πάντα το γιατροσόφι σου και η αγκαλιά της πάντα το καλύτερο βάλσαμο για τις πληγές σου.

Κάθε φορά που επιστρέφω στη βάση μου, στη Θεσσαλονίκη μου, στην Καλαμαριά μου, στο πατρικό μου, γεμίζω τις μπαταρίες μου. Με…αποφορτίζω, με αποσυμπιέζω και μου θυμίζω τα χρόνια που πέρασαν.

Αυτά που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα, αυτά που με όπλισαν με θάρρος, αυτά που μπορεί να μην ήταν πάντα πασπαλισμένα με χρυσόσκονη αλλά σίγουρα ήταν πασπαλισμένα με αγάπη, με φροντίδα, με νοιάξιμο και τρυφερότητα.

Σήμερα, λίγο πριν κοιμηθείς, προγραμμάτισε με ποιον θα πιεις τον επόμενο καφέ που θα έχει για σένα ευεργετικές ιδιότητες.

Μήπως τελικά αυτό είναι που χρειάζεσαι για να ξεπερνάς τα εμπόδια της καθημερινότητας που δεν τα λες και λίγα;

Food for thought!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

Όταν γνωρίζεις έναν ευθύ άνθρωπο…Όταν γνωρίζεις έναν ευθύ άνθρωπο…

Δεν έχω γνωρίσει πολλούς ευθείς ανθρώπους στη ζωή μου μέχρι σήμερα. Βέβαια, δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι πρότινος. Ίσως επειδή η ευθύτητα δεν συγκαταλέγεται ούτε ανάμεσα στα δικά μου χαρίσματα. Και σε πληροφορώ ότι και σε αυτό το συμπέρασμα πρόσφατα κατέληξα. Και δεν θα κατέληγα καν, εάν δεν τύχαινε να

Έχεις παιδί; Χρειάζεσαι έναν καλό παιδίατρο!Έχεις παιδί; Χρειάζεσαι έναν καλό παιδίατρο!

Έχεις γνωρίσει γυναίκες που έχουν άποψη για τα παιδιά και για το πώς πρέπει να τους φέρεσαι , πολύ προτού αποκτήσουν τα δικά τους; Εγώ ήμουν μια από αυτές. Και στο λέω με ντροπή. Το αποτέλεσμα; Ο Άλκης μου έπεσε όταν ήταν δέκα μόλις ημερών, για να μην σου μιλήσω