
Γράφει η Ιωάννα Δούμα.
Από μικρή ήταν το αγαπημένο μου φαγητό…
Και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι…
Υλικά:
10 κολοκυθάκια
Μισό κιλό κιμάς (επειδή ήταν τα κολοκυθάκια μου μεγαλούτσικα)
Ρύζι γλασέ (υπολόγισα περίπου μία κουταλιά για κάθε κολοκυθάκι)
Ένα κρεμμύδι μεγάλο
Κρεμμύδι φρέσκο (προαιρετικά)
Μαϊντανό
Άνιθο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά και εσωτερικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί και τα ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα βάζουμε στη κατσαρόλα ξαπλωτά για να βράσουν καλύτερα.
Μόλις πάρουν βράση θα χρειαστεί να τα ξαφρίσουμε.
Τα αφήνουμε περίπου 40′ (αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα βράσουν και τα κολοκυθάκια μας).
5′ πριν το τέλος βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα και αλάτι.
Μόλις είναι έτοιμα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο μας.
Θα χρειαστούμε 1 αυγό μεγάλο ή δύο μικρά και δύο λεμόνια.
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το λεμόνι και βάζουμε λίγο λίγο ζουμί από το φαγητό μας χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα για να μη κόψει.
Το βάζουμε στη κατσαρόλα και το ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα (δε βάζουμε κουτάλι).
Το αφήνουμε να πάρει ίσα ίσα μια βράση και το κατεβάζουμε από το μάτι.

Εμείς σήμερα το συνδυάσαμε το φαγάκι μας με ζεστό φουρνιστό ψωμάκι..
Καλή μας όρεξη!