Choose Happiness Αρχείο Σοφία Μαύρου: “Η φωτογραφία είναι το…πεπρωμένο μου”.

Σοφία Μαύρου: “Η φωτογραφία είναι το…πεπρωμένο μου”.

Τις φωτογραφίες, προσωπικά, τις χωρίζω σε δύο κατηγορίες: Σε αυτές που χρειάζονται λεζάντα για να επιβιώσουν και στις άλλες που είναι τόσο δυνατές που, χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο, δεν… “βάζουν γλώσσα μέσα τους”. 


Θα σε αφήσω εσένα να κρίνεις σε ποια κατηγορία θα κατατάξεις τις φωτογραφίες της Σοφίας.

Εξάλλου, ακόμα και μια βιαστική ματιά είναι ικανή να σε βοηθήσει να πάρεις την απόφασή σου.

Για να τη φιλοξενώ στο Choosehappiness.gr φαντάζομαι φαντάζεσαι (ναι ναι, καλά το διάβασες) που τις κατατάσσω εγώ…

Νιώθω την ανάγκη να τη γνωρίσω και επικοινωνώ πρώτη μαζί της.

Πες το περιέργεια, πες το απορία, πάντα ήθελα να ξέρω ποιος κρύβεται πίσω από ένα…έργο τέχνης. 


“Το όνομα μου είναι Σοφία, είμαι 41 χρονών και μητέρα 2 παιδιών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή με κέρδισε η φωτογραφία! Στην αρχή ήταν ενθουσιασμός … μετά αγάπη και τώρα πια πάθος! Ένα μεγάλο πάθος για τη φωτογραφία! Σπούδασα το 1996 και μέχρι σήμερα ασκώ αυτό το υπέροχο επάγγελμα. Όλα στην ζωή μου είναι φωτογραφία”.

Της ζητάω να πιάσει το νήμα από την αρχή.

“Είναι αυτό που λέμε …το πεπρωμένο…. Ήταν τελείως τυχαίο! Καλοκαίρι 1996 μόλις είχα τελειώσει στο λύκειο. Είχα σκοπό να κάνω διακοπές και από Σεπτέμβριο να ασχοληθώ με τις σπουδές μου (εσωτερική διακόσμηση). Όλα έγιναν γρήγορα και χωρίς να το καταλάβω. Έπιασα δουλειά σε ένα φωτογραφείο……εκεί πρωτοέπιασα την πρώτη επαγγελματική μηχανή στα χέρια μου (canon)…..ενθουσιάστηκα”!


Ξεφυλλίζοντας τη δουλειά της, είναι ξεκάθαρο ότι αγαπάει τους γάμους και τις βαφτίσεις.

Μυστήριο τα μυστήρια για την ιδιοσυγκρασία της. Είναι, ας πούμε, η μούσα της…


“Για εμένα το μυστήριο δεν είναι μια απλή φωτογράφιση. Είναι μία σημαντική αποτύπωση στιγμών, στιγμών που θα μείνουν ανεξίτηλες στοχρόνο. Με σεβασμό και αγάπη προσπαθώ να γράψω μια ιστορία που όταν διαβάζεται από τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας να αναφέρεται σαν πολύτιμο κειμήλιο!” 

Δεν εφησυχάζει και το εκτιμώ. Προσπαθώ να της εκμαιεύσω πληροφορίες. Αναρωτιέμαι τι άλλο την εμπνέει, τι άλλο ερεθίζει τον φακό της.

Είναι ετοιμοπόλεμη και δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Έχει οργανώσει ήδη την επόμενη ματ κίνηση της. 


“Μ αρέσει πολύ η Newborn Baby Photography! Κάποια στιγμή στο μέλλον θέλω να ασχοληθώ μόνο με αυτό! Τα μωρά παραμένουν μωρά μόνο για λίγο και η Newborn Baby Photography μπορεί να διατηρήσει αυτήν την μαγεία”!


Θεωρώ σχεδόν δεδομένο με το αθώο μου μυαλό (και βλέποντας το άρτιο αποτέλεσμα των φωτογραφιών της) ότι θα έχει μπει και στα χωράφια του drone, προκειμένου να εξελίξει την τέχνη της. Κι όμως… Τελικά δεν είναι τόσο απλό, μου εξηγεί. 

“Τα drone είναι ένα πολύπλοκο κομμάτι της δουλειάς μου. Για να πετάξει ένα drone θέλει ειδική άδεια και πρέπει να είναι ασφαλισμένο! Οπότε δεν έχω μπει ακόμη σε αυτήν την διαδικασία”.

Λίγο πριν χαθώ για ακόμα μια φορά στο συναίσθημα που βγάζουν τα κλικ της, αναρωτιέμαι δυνατά αν είναι από αυτούς τους επαγγελματίες που δεν χορταίνουν να φωτογραφίζουν και στην προσωπική τους ζωή με κάθε ευκαιρία. “Μπορώ να πω ότι δεν βγάζω όσες θα ήθελα διότι ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Αυτό που απολαμβάνω πολύ, όμως, είναι η φωτογραφία στα ταξίδια. Είμαι μόνιμα με μια μηχανή κρεμασμένη στο λαιμό!

Αν ισχύει αυτό που λένε ότι η τύχη απονέμεται στον ικανό, μα πόσο τυχερός άνθρωπος είναι η Σοφία…!

Ζήλεψες και θέλεις ΤΩΡΑ φωτογραφίες της; Θα τη βρεις στο τηλέφωνό της 6978775579 και στην προσωπική της σελίδα: https://www.facebook.com/Black-Rose-photovideo-Sofia-Mavrou-350035342010322/

Αν πάλι θέλεις να συνεχίσεις να γνωρίζεις ταλαντούχους ανθρώπους και να βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής, γίνε φίλος μας εδώ: https://www.facebook.com/villyargiroudi/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post