ΜΗΛΟΠΙΤΑ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ….

Μμμμμ….
Μύρισε μήλο και κανέλα όλο το σπίτι….
Μηλόπιτα, η αγαπημένη….
Είναι για όλες τις ώρες…
Για πρωινό, απογευματινό, βραδινό….

Υλικά για τη ζύμη:


250 γραμμάρια βιταμ
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια

Για τη γέμιση:


9 μήλα
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση ζύμης:


Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια με το μίξερ.
Και μετά συνεχίζουμε με το χέρι όταν προσθέτουμε το αλεύρι.
Τη βάζουμε σε ένα ταψί και την πατάμε να είναι ομοιόμορφη η ζύμη.

Πολτοποιούμε τα μήλα στο μούλτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε από πάνω (αυτή η εκδοχή είναι η ανοιχτή μηλόπιτα, αν θέλουμε κλειστή μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και βάζουμε τη μισή κάτω και την άλλη μισή από πάνω).


Ψήνουμε στους 200 στις αντιστάσεις για 1 ώρα…

Απλά απολαύστε…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

Καφές στο πατρικό.Καφές στο πατρικό.

Την Κυριακή το πρωί ανέβασα στο facebook του Choosehappiness.gr την παραπάνω φωτογραφία. Η λεζάντα έγραφε: “Ευτυχία είναι… πρωινός καφές με τη μαμά στο πατρικό σου!”. Τα σχόλια, πολλά! Άλλα δημόσια, άλλα στο messenger, άλλα στο τηλέφωνο… Κάποιοι μίλησαν για αλάτι στη πληγή, κάποιοι νοστάλγησαν, κάποιοι πεθύμησαν, κάποιοι συγκινήθηκαν. Πώς μία