ΜΗΛΟΠΙΤΑ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ….

Μμμμμ….
Μύρισε μήλο και κανέλα όλο το σπίτι….
Μηλόπιτα, η αγαπημένη….
Είναι για όλες τις ώρες…
Για πρωινό, απογευματινό, βραδινό….

Υλικά για τη ζύμη:


250 γραμμάρια βιταμ
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια

Για τη γέμιση:


9 μήλα
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση ζύμης:


Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια με το μίξερ.
Και μετά συνεχίζουμε με το χέρι όταν προσθέτουμε το αλεύρι.
Τη βάζουμε σε ένα ταψί και την πατάμε να είναι ομοιόμορφη η ζύμη.

Πολτοποιούμε τα μήλα στο μούλτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε από πάνω (αυτή η εκδοχή είναι η ανοιχτή μηλόπιτα, αν θέλουμε κλειστή μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και βάζουμε τη μισή κάτω και την άλλη μισή από πάνω).


Ψήνουμε στους 200 στις αντιστάσεις για 1 ώρα…

Απλά απολαύστε…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post