Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Από μικρή ήταν από τα αγαπημένα μου φαγητά…
Για αυτό όποτε μου δίνεται η ευκαιρία τα μαγειρεύω και για τα μικρά μου .
Υλικά:
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι
3 πατάτες
2 καρότα
Σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Άνιθο
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζω ελάχιστα το κρεμμυδάκι μου και στη συνέχεια βάζω τον αρακά μου, τον ανακατεύω καλά με το λαδάκι και το κρεμμυδάκι και προσθέτω νεράκι και το αφήνω περίπου 20′ να βράσει.
Μετά το 20′ προσθέτω τις πατάτες ψιλοκομμένες, τα καρότα, τον άνιθο και τα αφήνω 15′ να βράσουν όλα μαζί.
Στο τελευταίο 10′ προσθέτω τη σάλτσα μου
Μόλις το κατεβάσω από τη φωτιά βάζω αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και είμαστε έτοιμοι για μεσημεριανό