Αγαπημένα μπιζελάκια…

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Από μικρή ήταν από τα αγαπημένα μου φαγητά…


Για αυτό όποτε μου δίνεται η ευκαιρία τα μαγειρεύω και για τα μικρά μου 😊.

Υλικά:


1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι
3 πατάτες
2 καρότα
Σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Άνιθο

Εκτέλεση:


Τσιγαρίζω ελάχιστα το κρεμμυδάκι μου και στη συνέχεια βάζω τον αρακά μου, τον ανακατεύω καλά με το λαδάκι και το κρεμμυδάκι και προσθέτω νεράκι και το αφήνω περίπου 20′ να βράσει.
Μετά το 20′ προσθέτω τις πατάτες ψιλοκομμένες, τα καρότα, τον άνιθο και τα αφήνω 15′ να βράσουν όλα μαζί.
Στο τελευταίο 10′ προσθέτω τη σάλτσα μου
Μόλις το κατεβάσω από τη φωτιά βάζω αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και είμαστε έτοιμοι για μεσημεριανό 😉😊

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

Ο “πολυταξιδεμένος” Ελευθέριος ΠλακίδαςΟ “πολυταξιδεμένος” Ελευθέριος Πλακίδας

Με τον Λευτέρη συνεργάστηκα για πρώτη φορά την περίοδο που εργαζόμουν στο περιοδικό “Επιλογές” της Εφημερίδας “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος -αν όχι ο μόνος- άνθρωπος που με βοήθησε έμπρακτα όταν αποφάσισα να κατέβω στην Αθήνα, σε μια προσπάθειά μου να γίνω η επόμενη Έλλη Στάη. Εγώ μπορεί

Θεματικές βραδιές στο σπίτι.Θεματικές βραδιές στο σπίτι.

Γράφει η Νατάσα Τσιτλακίδου. Εφόσον οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν -προς το παρόν- να επιστρέψουμε στις διασκεδάσεις, στις νυχτερινές εξόδους, στις συναντήσεις με αγαπημένους φίλους, τουλάχιστον μπορούμε μαζί με τα παιδιά μας να οργανωθούμε και να «συσκεφθούμε» για να βρούμε τρόπους που θα κρατήσουν το ηθικό μας ακμαίο. Ας επιλέξουμε