Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Υλικά:
500 γραμμάρια ρεβύθια
1 κρεμμύδι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Τα βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν με αλάτι (αφού τα έχουμε πλύνει καλά).
Οπότε όταν ξημερώσει η μέρα τα ξεβγάζουμε καλά και τα αφήνουμε για ένα 5′ στο τρυπητό με σόδα φαγητού (περίπου 23 κουταλιές της σούπας).
Τα ξεβγάζουμε πολύ καλά για να φύγει η σόδα και τα βάζουμε στη κατσαρόλα μας για να βράσουν (το τσεκάρουμε συνεχώς γιατί θα αφρίσει, οπότε όταν γίνει αυτό το ξαφρίζουμε καλά )
Όταν το έχουμε κάνει αυτό προσθέτουμε το κρεμμύδι μας και το λάδι μας και αφήνουμε να βράσουν για 20′ περίπου (αν βάλουμε μέσα κ ρύζι, αλλιώς αν δε βάλουμε το αφήνουμε να βράσει περίπου 40′)
Οπότε αν βάλουμε ρύζι στο 20′ προσθέτουμε και το ρυζάκι μας και το αφήνουμε για 20′ ακόμα…
Στο τέλος βάζουμε το αλάτι μας και το πιπέρι μας και είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε (όποιος θέλει βάζει κ λεμονάκι στο πιάτο του )
