Παστίτσιο με μπεσαμέλ (αλλιώς).

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, που όταν το έφτιαχνε η μαμά μου ήταν η χαρά μου μεγάλη…

Υλικά:
500 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο
500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Σάλτσα ντομάτας
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο

Για τη μπεσαμέλ:
3/4 φρέσκο βούτυρο
20 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 ποτήρια γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Αλάτι
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζω το κρεμμυδάκι μου με το σκόρδο και βάζω το κιμά και τον ανακατεύω συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς βάζω αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο και προσθέτω τη σάλτσα μου, αφήνω να βράσει περίπου 15′
Για τη μπεσαμέλ σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει, μόλις είναι έτοιμο βάζω λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για να μην έχει σβόλους, μόλις το προσθέσουμε όλο (θα είναι σαν ζυμαράκι τριφτό), βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε αλάτι και μόλις το κατεβάσουμε από το μάτι ρίχνουμε το αυγό (ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μας γίνει ομελέτα ??)
Όταν είναι όλα έτοιμα βάζουμε στο ταψί μας τα μισά μακαρόνια στο πάτο, από πάνω το κιμά, τα υπόλοιπα μακαρόνια και στο τέλος τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 200 στις αντιστάσεις για 1 ωρίτσα περίπου.
Καλή μας όρεξη ?

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Για να καλωσορίσεις τον Μάη…Για να καλωσορίσεις τον Μάη…

*Σου χρωστάς μια βόλτα: Μείνε ασφαλής αλλά μην μείνεις σπίτι. Αξιοποίησε τον ήλιο και βγες για περπάτημα. Ξύπνησε το σώμα σου, “τσίγκλισε” τη διάθεσή σου και μην επιτρέψεις στον εαυτό σου -έστω σήμερα- να λουφάξει. Και αύριο μέρα είναι… *Πιες ήρεμα τον καφέ σου: Πάτα pause. Μπορεί να μην σε