Παστίτσιο με μπεσαμέλ (αλλιώς).

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, που όταν το έφτιαχνε η μαμά μου ήταν η χαρά μου μεγάλη…

Υλικά:
500 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο
500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Σάλτσα ντομάτας
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο

Για τη μπεσαμέλ:
3/4 φρέσκο βούτυρο
20 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 ποτήρια γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Αλάτι
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζω το κρεμμυδάκι μου με το σκόρδο και βάζω το κιμά και τον ανακατεύω συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς βάζω αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο και προσθέτω τη σάλτσα μου, αφήνω να βράσει περίπου 15′
Για τη μπεσαμέλ σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει, μόλις είναι έτοιμο βάζω λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για να μην έχει σβόλους, μόλις το προσθέσουμε όλο (θα είναι σαν ζυμαράκι τριφτό), βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε αλάτι και μόλις το κατεβάσουμε από το μάτι ρίχνουμε το αυγό (ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μας γίνει ομελέτα 😂😂)
Όταν είναι όλα έτοιμα βάζουμε στο ταψί μας τα μισά μακαρόνια στο πάτο, από πάνω το κιμά, τα υπόλοιπα μακαρόνια και στο τέλος τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 200 στις αντιστάσεις για 1 ωρίτσα περίπου.
Καλή μας όρεξη 😘

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο.Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Κάθε φορά που θα τύχει να ρωτήσω το αγορακι μου για το τι φαΐ να κάνω η απάντηση είναι μία…. Κριθαράκι με κοτούλα…. Υλικά: 1 κοτόπουλο500 γραμμάρια κριθαράκιΣάλτσα ντομάταςΑλάτιΠιπέριΖάχαρηΚανέλα2 φύλλα δάφνηςΛάδι Εκτέλεση: Βάζουμε το κοτόπουλο μας να βράσει (έχουμε το νου μας γιατί με το που