Choose Happiness Αρχείο Μαρία Εικοσπεντάκη: “Δώστε σημασία στην ουσία των πραγμάτων”.

Μαρία Εικοσπεντάκη: “Δώστε σημασία στην ουσία των πραγμάτων”.

Γράφει η Μαρία Εικοσπεντάκη.

Είναι γεγονός ότι αυτές τις μέρες, ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με ένα αόρατο εχθρό που ονομάζεται COVID-19. Είναι μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για όλους μας και τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει όλοι να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για εμάς και για όλους όσους αγαπάμε. Παράλληλα, όμως, καλούμαστε να δείξουμε ευελιξία και καλή διάθεση και να καταφέρουμε μέσα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, να δούμε τα θετικά που μπορούμε να πάρουμε από όλο αυτό.

Δεν είμαι βέβαια ειδική σε τέτοιου είδους θέματα, όμως μιας και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με το κομμάτι του γάμου, ευελπιστώ με αυτό το κείμενο να μπορέσω να δώσω μερικές συμβουλές και γιατί όχι και λύσεις, σε όλα εκείνα τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει το γάμο τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να σας πω να μην πανικοβάλλεστε και να μην ανησυχείτε. Ξέρω πως όλο αυτό μοιάζει ανυπέρβλητο, όμως το άγχος δεν βοηθά ποτέ, ειδικά σε μια εποχή που όλοι πρέπει να είμαστε απολύτως υγιείς, σωματικά και ψυχικά, προκειμένου να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και απλά βεβαιωθείτε ότι είστε σε συνεχή επαφή με όλους τους επαγγελματίες του γάμου σας. Να είστε σίγουροι ότι όλοι τους προσπαθούν πάντα να κάνουν το καλύτερο για όλα τα ζευγάρια, πόσον μάλλον σε μια τόσο δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε.

Εάν ο γάμος σας είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο ή τον Μάιο, δεν χρειάζεται να τον ακυρώσετε, μπορείτε απλά να εξετάσετε το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας και της μεταφοράς του γάμου προς τα τέλη του καλοκαιριού ή ακόμα και στις αρχές του φθινοπώρου για να είστε σίγουροι ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί ως τότε. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των μυστηρίων γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως μην φοβηθείτε να τολμήσετε ένα φθινοπωρινό γάμο. Το φθινόπωρο μπορεί να συνοδεύεται από συννεφιά, βροχή ή και λίγο κρύο όμως είναι η εποχή στην οποία η φύση μας προσφέρει τα πιο όμορφα τοπία με υπέροχα χρώματα.

Κάτι άλλο που θα πρέπει ίσως να σκεφτείτε, είναι το ενδεχόμενο ενός κλειστού γάμου, σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο. Και μπορεί τώρα να μην σας ενθουσιάζει αυτή η ιδέα όμως σκεφτείτε πως έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να αφήσετε «απ’έξω» αρκετούς καλεσμένους που πιθανόν αναγκαστήκατε για διάφορους λόγους να τους καλέσετε στο γάμο σας. Η Ελλάδα, είναι γεμάτη από ξωκλήσια με μοναδική ομορφιά, υπέροχες παραλίες και γραφικά χωριουδάκια. Πάρτε τον αγαπημένο σας, την οικογένεια σας και τους πιο καλούς σας φίλους και κάντε ένα γάμο (πολιτικό ή θρησκευτικό) σαν να είναι βγαλμένος από παραμύθι. Κι όταν περάσει αυτή τη μπόρα, μπορείτε να οργανώσετε ένα γαμήλιο πάρτι όπου θα μπορέσετε παρέα με όλα τα αγαπημένα πρόσωπα, να γιορτάσετε το γάμο σας.

Κλείνοντας, αυτό που θα ήθελα εγώ να επισημάνω και που νομίζω είναι η λύση σε όλα, είναι να δώσετε σημασία στην ουσία των πραγμάτων. Και πιστέψτε με η ουσία δεν βρίσκεται ούτε στον αριθμό των καλεσμένων, ούτε στην ημερομηνία, ούτε στο χώρο της δεξίωσης. Η ημέρα του γάμου για πολλά ζευγάρια είναι ένα μεγάλο όνειρο και αυτό δεν αλλάζει. Μπορεί να αλλάξουν πολλά λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, όμως το όνειρο παραμένει όνειρο. Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε όλον αυτό τον ελεύθερο χρόνο που έχετε στην διάθεσή σας. Περάστε περισσότερο χρόνο με τον άνθρωπό σας, συζητήστε, αφιερώστε ο ένας στον άλλον όλον αυτό το χρόνο που πιθανόν να θέλατε και πριν αλλά δεν προλαβαίνατε.

Και να είστε σίγουροι πως θα βγείτε ακόμη πιο δυνατοί, πιο δεμένοι και πιο αγαπημένοι από όλο αυτό. Κι όταν πια φτάσει η μέρα τους γάμου σας, θα είναι τόσο μεγάλη η χαρά σας, που όλα αυτά τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά σας, θα σας φαίνονται εντελώς ασήμαντα.

Τη Μαρία Εικοσπεντάκη θα τη βρεις στις παρακάτω σελίδες της:

https://www.myweddingincrete.com/

https://www.prettybow.gr/

Θέλετε να γίνετε φίλοι του Choosehappiness.gr και να εστιάζετε στη θετική πλευρά της ζωής; Εδώ: https://www.facebook.com/villyargiroudi/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Σοφία Μαύρου: “Η φωτογραφία είναι το…πεπρωμένο μου”.Σοφία Μαύρου: “Η φωτογραφία είναι το…πεπρωμένο μου”.

Τις φωτογραφίες, προσωπικά, τις χωρίζω σε δύο κατηγορίες: Σε αυτές που χρειάζονται λεζάντα για να επιβιώσουν και στις άλλες που είναι τόσο δυνατές που, χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο, δεν… “βάζουν

Τραγούδια με “δυνατό” στίχο.Τραγούδια με “δυνατό” στίχο.

Στίχοι που σε “στοιχειώνουν”. Στίχοι που σε ορίζουν. Στίχοι που αφιέρωσες. Στίχοι που σε μεγάλωσαν. Στίχοι. “Όσα κομμάτια κι μπορέσεις να ενώσειςΔε θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με