Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Μπορώ να τρώω κοκκινιστό με τα πάντα, με ρύζι, με πουρέ, με μακαρόνια…..
Απλά το λατρεύω..ελπίζω να το λατρέψετε κ εσείς
Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι (εμείς παίρνουμε χτένι ,γιατί δεν έχει τόσο ζελεδάκι)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
1-2 φύλλα δάφνης
Λάδι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρέας μας να βράσει περίπου 30-40′ (έχουμε το νου μας γιατί θα χρειαστεί ξάφρισμα)
Μόλις μαλακώσει καλά , εγώ βάζω σε άλλο σκεύος το κρεμμυδάκι μου και το σκόρδο να τσιγαριστούν με λίγο λάδι, μετά βάζω τη σάλτσα, το αλάτι ,το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνω να πάρουν μια βράση.
Προσθέτω και το κρέας και το αφήνω όλο μαζί 10′ (αν χρειαστεί λίγο νερό, προσθέτω από το κρέας που βράσαμε…

Απλά υπέροχο…