Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Υλικά:
500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες (αν είστε πολλά άτομα σαν εμάς θα βάλετε παραπάνω )
3 καρότα
2 κρεμμύδια μεγαλούτσικα
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανό
Σάλτσα ντομάτας…
Πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τα μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ (ενώ τα έχουμε πλύνει καλά)
Οπότε την επόμενη μέρα τα βγάζουμε από το νερό,τα ξαναπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν..
Έχουμε το νου μας γιατί θέλουν ξάφρισμα.
Μόλις τα ξαφρίσουμε, βάζουμε μέσα τα καρότα μας και τα αφήνουμε να βράσουν καλά (περίπου 30-40′,ανάλογα το πόσο γρήγορα βράζουν τα φασόλια μας).
Μόλις έχουν βράσει αρκετά, τα μεταφέρουμε σε ταψί και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι, με το σκόρδο (αφού τα έχουμε πολτοποιήσει), τη σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόβουμε τη πιπεριά (αν βάλουμε), τον μαϊντανό, λάδι, αλάτι, πιπέρι,ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο για 30′ περίπου στους 180 στις αντιστάσεις….
Και είμαστε έτοιμοι για το μεσημεριανό μας
