Choose Happiness Αρχείο Μουσικές στιγμές ανάτασης από την Σαπφώ Ματσιώρη.

Μουσικές στιγμές ανάτασης από την Σαπφώ Ματσιώρη.

Το όνομα “Σαπφώ” από μόνο του δεν το ξεχνάς. Στην περίπτωσή της, βέβαια, η καλή της φήμη προηγείται και του ονόματός της. Στον χώρο του ραδιοφώνου όλοι έχουν να λένε για το ταλέντο, το ήθος, την αμεσότητα και το ομαδικό της πνεύμα.

Η σχέση μου μαζί της είναι… βιωματική, όπως συμβαίνει εξάλλου με κάθε φανατικό ακροατή της. Αναπόσπαστο κομμάτι των απογευμάτων μας μέσα από την εκπομπή της στο “Αθήνα 9,84” -την απολαμβάνεις καθημερινά 6 με 8- έχει έναν μαγικό τρόπο να αιχμαλωτίζει τη σκέψη μας και να μας παρασύρει στο μουσικό της κόσμο, σε έναν κόσμο γεμάτο συνεντεύξεις, εμπνευσμένους στίχους και ταξιδιάρικες μελωδίες.

Ένα βροχερό απόγευμα, πριν από λίγες μέρες, αποφάσισα να την προσκαλέσω στο Choosehappiness.gr, ζητώντας της να μοιραστεί μαζί μας τρία από τα αγαπημένα της τραγούδια.

Ξέρεις, από αυτά που σε συνεπαίρνουν, σε γεμίζουν αισιοδοξία και θετική ενέργεια και -γιατί όχι- σου χαρίζουν έμπνευση…

Μία της και μία μου. Τόσα χρόνια μοιράζομαι το απόγευμά μου μαζί της. Σειρά της…

Δέχθηκε την πρόκληση-πρόσκληση με χαρά και -κάπως έτσι- πλημμύρισε ακόμα ένα μας απόγευμα με το εκρηκτικό ταπεραμέντο της.

“Είναι τόσα πολλά τα τραγούδια που μου δημιουργούν ανάταση και ευφορία και τώρα που σας γράφω ακούω το “Ωραία Κοιμωμένη” του Νίκου Ξυδακη και χαμογελάω. Σε μια τέτοια περίοδο ασφυκτική και δύσκολη έχουμε σύμμαχο μας την μουσική που μας φωνάζει με τον τρόπο της “Βαστάτε γερά”.

Καθρέφτης-Άλκιστις Πρωτοψάλτη: “Ο στίχος “αλλά τι είναι αυτά τα μάτια σαν πιστό σκυλί” περιγράφει με μοναδικό τρόπο το βλέμμα που αγαπώ και μου προκαλεί ευτυχία και ασφάλεια. Βλέμμα αθωότητας, αγάπης, καθαρότητας, ουσίας. Όσες φορές και να ακούσω αυτό το τραγούδι στον συγκεκριμένο στίχο κάτι πάλλεται μέσα μου δομικά”

Nicola Piovani – Λίνα Νικολακοπούλου – Θοδωρής Βουτσικάκης – Όμορφη Ζωή:“Σαν να ανοίγεις το παράθυρο και να μπαίνεις δροσερός, ζωογόνος αέρας!”

Νένα Βενετσάνου – Μαριάνθη των ανέμων: “Η ερμηνεία της Νένας Βενετσάνου, ο τρόπος που τονίζει τις λέξεις ειδικά στον στόχο “είμαι από τρελή γενιά” απελευθερώνει την σκέψη μου, νιώθω ελευθερία απαραίτητη προϋπόθεση της δικής μου ευτυχίας…”

Θέλετε να γίνετε φίλοι του Choosehappiness.gr και να εστιάζετε στη θετική πλευρά της ζωής; Εδώ: https://www.facebook.com/villyargiroudi/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Ρώτησες: Πρέπει να συγχωρώ τα πάντα στην οικογένειά μου;Ρώτησες: Πρέπει να συγχωρώ τα πάντα στην οικογένειά μου;

“Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες μοιάζουν μεταξύ τους. Κάθε δυστυχισμένη οικογένεια, όμως, είναι δυστυχισμένη με το δικό της τρόπο”.Λέων Τολστόι, 1828-1910, Ρώσος συγγραφέας Στα μηνύματά σας μάς περιγράφετε συχνά ομολογουμένως στενάχωρες

Έχεις παιδί; Χρειάζεσαι έναν καλό παιδίατρο!Έχεις παιδί; Χρειάζεσαι έναν καλό παιδίατρο!

Έχεις γνωρίσει γυναίκες που έχουν άποψη για τα παιδιά και για το πώς πρέπει να τους φέρεσαι , πολύ προτού αποκτήσουν τα δικά τους; Εγώ ήμουν μια από αυτές. Και