
Λόγω της ημέρας δε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο να φάμε εκτός από μπακαλιαροπιτάκια….
Κανονικά ήθελε και σκορδαλιά αλλά επειδή δε τη τρώμε όλοι μας δε κάναμε καθόλου…
Υλικά:
1200 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου
800 γραμμάρια αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
1 κουταλάκι της σούπας αλάτι
2 αβγά
Και περίπου 650 ml χλιαρό νερό.
Εκτέλεση:
Αν έχουμε πάρει μπακαλιάρο σε αλάτι, τον ξαλμυρίζουμε καλά από βραδύς , αν πάλι έχουμε πάρει κατεψυγμένο τον αφήνουμε να ξεπαγώσει μέσα σε ένα τρυπητό για να φεύγουν τα ζουμιά του.
Τον στραγγίζουμε καλά και τον βάζουμε σε χαρτί να απορροφήσει όλη την υγρασία του (για να μη μας πιτσιλάει στο τηγάνι)
Μετά τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια είτε με το χέρι μας, είτε με ψαλίδι κουζίνας (περίπου όσο είναι το μικρό μας δαχτυλάκι)
Στη συνέχεια κάνουμε το κουρκούτι μας.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι μας, το αλάτι και τη σόδα κ ανακατεύουμε καλά, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση κ βάζουμε το λάδι μας , τα αυγά μας και λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε (βάζουμε τόσο νερό ώστε να έχουμε ένα χυλό ελάχιστα πιο πηχτό από του κέικ)
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον μπακαλιάρο μας, ανακατεύουμε κ το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο μας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ηλιέλαιο και σε ένα μικρό ποτήρι μια μικρή ποσότητα ηλιέλαιο για να βουτάμε το κουταλάκι μας μέσα, παίρνουμε με το κουτάλι μια μικρή ποσότητα μείγματος και το τηγανίζουμε για περίπου 10-15′ καιαπο τις δύο πλευρές (ανάλογα με τη κουζίνα μας).
Έτοιμα για φάγωμα….

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας κ χρόνια πολλά σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Μεγάλη μέρα η σημερινή από όλες τις απόψεις…
Εύχομαι να βγούμε δυνατοί από όλες τις δοκιμασίες που περνάμε και να έχουμε όλοι την υγεία μας….
Καλή μας όρεξη