
Γράφει η Ιωάννα Δούμα.
Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια, ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίιιιιιιιτι θα μυρίσει……
Τώρα που είμαστε όλοι στο σπίτι μας ευκαιρία να περνάμε δημιουργικό χρόνο με τα μικρούλια μας …
Για αυτό κ εμείς είχαμε βραδινές ανησυχίες κ είπαμε να κάνουμε νόστιμα κ μυρωδάτα κουλουράκια…
Υλικά:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
1 βανίλια
1 κιλό περίπου αλεύρι κοσκινισμένο
1-2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση:
-Χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθετουμε λίγο αλεύρι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
-Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκάλι και λίγο αλεύρι ακόμα.
– Διαλύουμε τη σόδα φαγητού μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και αν χυθεί θέλουμε να χυθεί μέσα στο μείγμα μας.
– Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και να μη μας ανοίγει (να μη “σκάει”).
– Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα κ προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε πλεξούδες και βάζουμε στο ταψί.
– Χτυπάμε τον κρόκο με πιρούνι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε για 15′-20′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
– Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ακόμη και αν μας φαίνεται ότι θέλουν και άλλο ψήσιμο τα βγάζουμε στα 20′ για να είναι μαλακά εσωτερικά….
Και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε….
(δική μου πρόταση βουτήξτε τα στο γάλα …..σκέτη απόλαυση)
