Ντόνατς.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Ειλικρινά δε ξέρω αν υπάρχει κάποιος μικρός ή μεγάλος που να μη τρελαίνεται με τα ντόνατς….


Σας έχω μια πολύ εύκολη συνταγή…


Υλικά:
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 σφηνάκι γάλα
1 σφηνάκι ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
Και αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη.

Εκτέλεση:
Την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε πάλι 1 ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 170 στον αέρα για 20 λεπτάκια..
Μόλις κρυώσουν λίγο, τα γεμίζουμε με σύριγγα με μπόλικη Μερέντα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας, βάζουμε άχνη από πάνω κ απολαμβάνουμε 🍩🍩

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

Α.Κόκκαλη: Το εγχειρίδιο της αλλαγής σε…δέκα βήματα!Α.Κόκκαλη: Το εγχειρίδιο της αλλαγής σε…δέκα βήματα!

Η κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες επαγγελματίες της γενιάς της (και όχι μόνο αν ρωτάτε τη γνώμη μου) ίσως επειδή εκτός από διατροφική καθοδήγηση αναλαμβάνει να σε “προπονήσει” και στο ψυχολογικό κομμάτι της προσπάθειάς σου, θεωρώντας το αναπόσπαστο κομμάτι της εγγυημένης επιτυχίας που θα επιφέρει η συνεργασία

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Μμμμμμμ…..Μοσχομύρισε λεμόνι το σπίτι Αν και δεν είμαι πολύ φαν του λεμονιού, αυτά τα μπισκοτάκια είναι απίστευτα και σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα… Υλικά: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο μαλακό3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη1 αβγό1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού (αν θέλετε πιο έντονη γεύση βάλτε λίγο παραπάνω)1