Ψαρόσουπα.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Τι πιο θρεπτικό από μια ψαρόσουπα…


Τρελαίνονται μικροί κ μεγάλοι.


Αν και απλή, είναι τόσο μα τόσο νόστιμη.


Αυτά που χρειαζόμαστε είναι (ανάλογα με τα άτομα και τα ψάρια), εγώ προτιμώ τον μπακαλιάρο γιατί δεν έχει πολλά κόκκαλα , πατατούλες, καροτάκια, σέλινο, αλάτι, λαδάκι και για το τέλος λεμονάκι.


Καθαρίζουμε καλά καλά τα εντόσθια από τα ψαράκια και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νεράκι.


Όταν θα είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν αρκετά καλά.


5′ πριν κλείσουμε το μάτι μας, βάζουμε το σέλινο μας κ το λάδι μας. (δε θέλουμε να μαγειρευτεί πολύ το λάδι μας).


Όταν τελειώσει το φαγάκι μας, βάζουμε το αλατάκι μας και το λεμονάκι μας (εκτός αν δεν αρέσει σε όλους, οπότε βάζει ο καθένας στο πιάτο του).

Καλή μας όρεξη 🐟🐟

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

Ο “πολυταξιδεμένος” Ελευθέριος ΠλακίδαςΟ “πολυταξιδεμένος” Ελευθέριος Πλακίδας

Με τον Λευτέρη συνεργάστηκα για πρώτη φορά την περίοδο που εργαζόμουν στο περιοδικό “Επιλογές” της Εφημερίδας “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος -αν όχι ο μόνος- άνθρωπος που με βοήθησε έμπρακτα όταν αποφάσισα να κατέβω στην Αθήνα, σε μια προσπάθειά μου να γίνω η επόμενη Έλλη Στάη. Εγώ μπορεί