Το “τεμπελοπαστίτσιο” της γιαγιάς…

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.


Εεεε ναι λοιπόν… είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;
Με κάθε ευκαιρία τρώμε μακαρόνια σε όλες τους τις εκδοχές…
Σήμερα έκανα μια εύκολη και νόστιμη εκδοχής τους.
Το έκανε η γιαγιάκα μου και το κάνω κι εγώ με λίγες παραλλαγές.

Υλικά:
Θα χρειαστούμε 500 γραμμάρια πένες (ή μακαρόνια βίδες),
500 γραμμάρια τυράκι, μια ντοματούλα, λίγο γκούντα, σαλαμάκι (αν θέλουμε και ότι θέλουμε), 1λίτρο γάλα, 1λιτρο νερό, αλάτι και πιπέρι.
(Μπορούμε να βάλουμε και πιπεριές, μανιτάρια , γενικά ότι τραβάει η όρεξη μας, φαντασία να έχουμε …)

Εκτέλεση:
Βάζω το μισό πακέτο στο ταψί, από πάνω δύο κουταλιές του γλυκού βιτάμ, αλάτι, πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτω το τυρί (το θρυμματίζω με το χέρι, το γκούντα, το σαλάμι, τη ντομάτα και πάλι δύο κουταλιές του γλυκού βιτάμ.


Βάζω από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια, αλάτι, πιπέρι, το γάλα,το νερό και έτοιμο για το φούρνο.
Τόσο γρήγορα και τόσο απλά.
Ψήνω στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου μία με μιάμιση ώρα (ανάλογα το φούρνο μας).
Καλή μας όρεξη 🍝

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Related Post

ΜΗΛΟΠΙΤΑ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ….ΜΗΛΟΠΙΤΑ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ….

Μμμμμ….Μύρισε μήλο και κανέλα όλο το σπίτι….Μηλόπιτα, η αγαπημένη….Είναι για όλες τις ώρες…Για πρωινό, απογευματινό, βραδινό…. Υλικά για τη ζύμη: 250 γραμμάρια βιταμ500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 αυγά1 1/2 κούπα ζάχαρη1 βανίλια Για τη γέμιση: 9 μήλα3/4 κούπας ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας κανέλα Εκτέλεση ζύμης: Χτυπάμε το βιτάμ