Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Μμμμμ…..
Μοσχομυριστό , εύκολο και από τα χεράκια μας ψωμάκι λαχταριστό….
Είναι η πιο εύκολη συνταγή που έχω βρει για να κάνω το ψωμάκι μου, χωρίς μηχανήματα, μόνο με τα χεράκια μου.

Υλικά:
Τα μόνα που χρειαζόμαστε είναι 1 συσκευασία φαρίνα, 1 μπύρα 330ml, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο και σουσάμι (προαιρετικά).

Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι και κάνω μια τρύπα στη μέση, προσθέτω το αλάτι ,το λάδι και σιγά σιγά τη μπύρα. Ζυμώνω για 10′ (βλέπω πως είναι το ζυμάρι μου και αν συνεχίσει να κολλάει στα χέρια μου βάζω λίγο ακόμα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τόσο όσο δε θα κολλάει άλλο το ζυμάρι).

Βάζω το ζυμάρι σε ζελατίνη κ το αφήνω στο ψυγείο για 30′ να ξεκουραστεί.
Μόλις το βγάλω το ζυμώνω λίγο σε σχήμα φρατζόλας και το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ….
Και έτοιμο….
