Γιουβετσάκι.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα.

Το αιώνιο ερώτημα όλων των γυναικών και όχι μόνο των μαμάδων…τι μαγειρεύουν σήμερα;;;
Είμαι εδώ για να δίνω ιδέες απλές,γευστικές και με μυρωδιά μανούλας…


Σήμερα, λοιπόν, τα καμάρια μου ήθελαν να φάνε γιουβετσάκι…
Αυτό το φαγητό δε ξέρω γιατί, αλλά σε όλους μας λίγο πολύ μας θυμίζει τη μαμά μας…,


Για αυτό λοιπόν πάμε να το μαγειρέψουμε παρέα…
Σίγουρα όλες τη ξέρετε τη συνταγή, αν και δεν είναι κάτι δύσκολο και το πιο πιθανό να βάζει η καθεμία τα δικά της μπαχαρικά γιατί έτσι έμαθε από τη δική της μαμά.
Εγώ λοιπόν θα σας λέω τις περισσότερες φορές πως μου τα έμαθε η δική μου μαμά, αν και θα έχουμε και συνταγές από γνωστούς σεφ που έχουμε λατρέψει και μόλις τις τρώμε ξεχνάμε τα πάντα ?.


Γιουβέτσι λοιπόν…

Υλικά:
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι ένα κιλό χοιρινό κρέας (εγώ το κάνω με χοιρινό), 500 γραμμάρια κριθαράκι, σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, λάδι και μπόλικη αγάπη.


Εγώ προσωπικά πλένω το κρέας καλά και το βάζω να βράσει στη χύτρα ταχύτητας (αν δεν έχετε το βάζετε απλά στη κατσαρόλα σας).
Μέχρι να πάρει τη πρώτη βράση που λέμε, δεν τη κλείνω τη χύτρα γιατί το ξαφρίζω.


Μόλις γίνει αυτή η διαδικασία κλείνω τη χύτρα και το αφήνω για 20 λεπτάκια να βράσει (στη κατσαρόλα θα το αφήσετε λίγο παραπάνω γιατί παίζει ρόλο κ η κουζίνα που έχει ο καθένας μας).


Μόλις το κλείσω, βάζω σε ένα ταψί, γάστρα,ότι έχει ο καθένας, το κριθαράκι μου (εγώ δε το τσιγαρίζω το κριθαράκι) με αλατάκι, ζαχαρίτσα, πιπεράκι, κανέλα (λίγο ίσα για τη γεύση κ τη μυρωδιά), τη σάλτσα μου κ το λαδάκι μου.


Τα ανακατεύω λίγο και βάζω από πάνω το κρεατάκι μου, σουρώνω το νερό που το έβρασα και το βάζω στους 200 στις αντιστάσεις για περίπου μισή ωρίτσα (μη ξεχάσετε να έχετε προθερμάνει το φούρνο).

Και είναι έτοιμο το φαγάκι μας…


Ζεστό κ μοσχομυριστό…


Καλή μας όρεξη!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Φασολάδα!!!Φασολάδα!!!

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Τι κι αν είναι καλοκαίρι….τα όσπρια δε πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας.Για αυτό και εγώ φροντίζω τουλάχιστον μία φορά στις δέκα μέρες να κάνω για να τρώμε…Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τη φασολάδα μας (μπορεί στα μαθητικά μου χρόνια να μην ήταν η καλύτερη μου