Κοτοπουλάκι με πατατούλες στο φούρνο!

Γράφει η Ιωάννα Δούμα

Μπορεί να είναι το πιο απλό φαγητό που μπορεί να κάνει κάποιος, αλλά είναι τόσο μαμαδίστικο, τόσο οικογενειακό φαγητό (εμένα μου θυμίζει κυριακάτικα μεσημέρια που ήμασταν όλοι η οικογένεια στο τραπέζι, μαζί με το παππού κ τη γιαγιά)…


Τα υλικά απλά και οικονομικά.
Ένα κοτόπουλο, πατατούλες (ανάλογα με τα άτομα),λεμονάκι, λαδάκι, μουσταρδίτσα, λίγο μελάκι (κάνουμε και τις τσαχπινιές μας), αλατάκι, πιπεράκι, ριγανίτσα κ λίγο κάρυ (δίνει μια σπιρτάδα). Εννοείται πως ο καθένας βάζει ό,τι μπαχαρικά θέλει.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες μας, τις κάνουμε ένα ωραίο μασάζ με αλάτι, πιπέρι, κάρυ, μουστάρδα, μέλι και λεμόνι..
Αφού έχουμε πλύνει καλά το κοτόπουλο μας το βάζουμε πάνω από τις πατατούλες και του κάνουμε το ίδιο ακριβώς μασάζ (με τη μόνη διαφορά ότι εγώ βάζω στο τέλος το αλάτι για να γίνει πιο τραγανή η πετσούλα)
Στο τέλος βάζουμε γύρω γύρω λαδάκι και λίγο νεράκι και έτοιμο για το φούρνο…(είτε σε γάστρα είτε σε ταψί…ένα μικρο tip για όσους δεν έχουν γάστρα, μπορείτε να κάνετε τα ταψιά του φούρνου σας γάστρα).


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου 1.5 ωρίτσα (ανάλογα βέβαια το φούρνο του καθενός και το μέγεθος του κοτόπουλου).


Καλή μας όρεξη!!🍗🍗

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Λαγάνα.Λαγάνα.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα, είναι σαν το καλοκαίρι χωρίς Χαλκιδική! Υλικά 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ. αλεύρι σκληρό 500 γρ. νερό χλιαρό 60 γρ. λάδι 25 γρ. μαγιά νωπή 15 γρ. ζάχαρη Αλάτι 100 γρ. σουσάμι Εκτέλεση Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε

Τσουρέκια με ζαχαρούχο.Τσουρέκια με ζαχαρούχο.

Γράφει η Ιωάννα Δούμα. Πιστεύω ότι είναι τα πιο εύκολα τσουρέκια που μπορεί να φτιάξει κάποιος, είτε ασχολείται με τη μαγειρική, είτε όχι…Εμένα μου αρέσουν τα συγκεκριμένα γιατί είναι με ίνες…. Υλικά:1 ζαχαρούχο3 κουτιά ζάχαρη (μετράμε με το κουτί από το ζαχαρούχο)2 βανίλιες6 αυγά2 κουτιά σπορέλαιο ή 1 κουτί σπορέλαιο