Choose Happiness Αρχείο Α.Κόκκαλη: Το εγχειρίδιο της αλλαγής σε…δέκα βήματα!

Α.Κόκκαλη: Το εγχειρίδιο της αλλαγής σε…δέκα βήματα!

Η κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες επαγγελματίες της γενιάς της (και όχι μόνο αν ρωτάτε τη γνώμη μου) ίσως επειδή εκτός από διατροφική καθοδήγηση αναλαμβάνει να σε “προπονήσει” και στο ψυχολογικό κομμάτι της προσπάθειάς σου, θεωρώντας το αναπόσπαστο κομμάτι της εγγυημένης επιτυχίας που θα επιφέρει η συνεργασία σας.

Στο Choosehappiness την καλωσορίσαμε και της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας τα πρώτα εκείνα δέκα βήματα που θα βοηθήσουν κάποιον να αλλάξει την κοσμοθεωρία του, κυρίως στον πυλώνα της διατροφής και της ευεξίας του. Όπως συνηθίζει να κάνει πάντα, χάρισε κι αυτήν τη φορά απλόχερα τις συμβουλές της για ένα καλύτερο αύριο.

Βουαλά!

“Ένας καινούριος  … διαφορετικός τρόπος διατροφής είναι ένα από τα απαραίτητα βήματα για να αλλάξεις την ζωή σου με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής σου. Η επιλογή της κατάλληλης τροφής, στους σωστούς συνδυασμούς και η κατανάλωση τους το σωστό χρόνο είναι τα στοιχεία εκείνα που θα συνθέσουν ένα νέο lifestyle.

Η αλλαγή προϋποθέτει.. αλλαγή!

Τι εννοώ;

Ότι όταν θέλεις να αλλάξεις την εικόνα σου, πρέπει να κάνεις αλλαγές στον τρόπο που διατρέφεσαι!

Απλό ακούγεται …. Και ναι, είναι απλό και στην εφαρμογή του, όταν το κίνητρό σου είναι αληθινό και δυνατό”.

Πάμε, λοιπόν…

ΒΗΜΑ 1

Κίνητρο –  Γράψε κάπου το κίνητρό σου! Για ποιο λόγο θέλεις να αλλάξεις την εικόνα σου; Κατέγραψε σε ένα χαρτί ή σε ένα ηλεκτρονικό σημειωματάριο στο κινητό σου γιατί θέλεις να αλλάξεις.

ΒΗΜΑ 2.

Στόχος- Βάλε έναν ρεαλιστικό στόχο. Αν θέλεις να χάσεις κιλά, οριοθέτησε πόσα κιλά θέλεις να χάσεις σε πόσο χρονικό διάστημα.

ΒΗΜΑ 3.

Διάγνωση –  Κάνε τις σωστές μετρήσεις στο σώμα σου . Η μέτρηση βάρους, πόντων, λίπους, μυικής μάζας, υγρών, κατακράτησης και οιδημάτων, μυικής μάζας, μεταβολικής ηλικίας και μεταβολισμού είναι κάποια από τα απαραίτητα στοιχεία. Βάσει των αποτελεσμάτων θα σχεδιαστεί το διατροφικό σου πλάνο.

ΒΗΜΑ 4

Ιατρικές εξετάσεις . Είναι απαραίτητες, ώστε να διορθωθεί τυχόν ανεπάρκεια σε βιταμίνες ή να βελτιωθούν κάποιοι δείκτες υγείας.

ΒΗΜΑ 5.

Διατροφικό πλάνο . Η νέα σου διατροφή πρέπει να στοχεύει στην επαρκή θρέψη του οργανισμού, στην πλήρη κάλυψη των διατροφικών αναγκών, στην απώλεια σωματικού λίπους όταν αυτό είναι αυξημένο, στην μείωση των κατακρατήσεων, στην βελτίωση του μεταβολισμού. Όλα αυτά θα βελτιώσουν την εικόνα σου με στόχο πάντα την καλύτερη υγεία και ευεξία.

ΒΗΜΑ 6

Οργάνωση. Αυτό είναι σημείο κλειδί! Η επίσκεψή σου στο σούπερ μάρκετ ή στο ηλεκτρονικό μαγαζί τροφίμων είναι ένα απαραίτητο κομμάτι στην προσπάθεια σου. Η επιλογή της πρώτης ύλης για τα καθημερινά γεύματα είναι ένα όμορφο παιχνίδι και φυσικά κάτι σημαντικό που κάνεις για εσένα! Άσε που πάντα υπάρχει η πιθανότητα να ανακαλύψεις καινούρια υγιεινά τρόφιμα !

ΒΗΜΑ 7

Προετοιμασία γευμάτων – Αν αγαπάς την μαγειρική , τότε σε αυτό το στάδιο έφτασε η ώρα που θα απογειώσεις τα υγιεινά πιάτα του διαιτολογίου σου. Ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο και μέσα αναρίθμητα sites με ωραίες συνταγές healthy, vegan, dairy free, sugar free, κλπ κλπ κλπ..!!! Προσωπικά μου αρέσει πολύ και το Pinterest γιατί μέσα από όμορφες εικόνες βρίσκεις ευφάνταστες ιδέες για συνταγές εύκολες και γευστικές!

ΒΗΜΑ 8

Παρακολούθηση / Follow up – Η τακτική παρακολούθηση είναι αναμφισβήτητα κομμάτι της επιτυχίας! Το έχω διαπιστώσει μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μου ως διαιτολόγος. Όσοι πελάτες μου είναι τακτικοί στα ραντεβού τους , τότε ο στόχος είναι πιο εύκολα πραγματικότητα, αφού μέσα από τις συχνές συνεδρίες μας προλαβαίνουμε να λύσουμε ό,τι πρόβλημα προκύψει στην υλοποίηση του διαιτολογίου.

ΒΗΜΑ 9

Αλλαγή .. Απόλαυσέ την! Οι φίλοι σου έχουν αρχίσει να την παρατηρούν και εσύ φυσικά και χαίρεσαι κάθε κομπλιμέντο!

ΒΗΜΑ 10

Υιοθέτηση νέου τρόπου ζωής. Αυτός είναι ο νέος τρόπος που τρέφεσαι και απολαμβάνεις την καθημερινότητα. Με περισσότερη ενέργεια, ευεξία και φυσικά καλύτερη εικόνα του εαυτού σου !

Αναστασία Κόκκαλη

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αριστοτέλους 8, Θεσσαλονίκη

2310 224627

Την Αναστασία Κόκκαλη θα τη “συναντήσεις” στους παρακάτω συνδέσμους: www.kokkalidiet.gr, www.facebook.com/dietkokkali/, www.instagram.com/kokkalidiet/?hl=el

Πίστεψέ με, είναι η ευκαιρία σου να αλλάξεις τρόπο διατροφής και κατ΄επέκταση ζωής! Σου αξίζει…

*Εάν θέλεις κι εσύ να μπεις στην ομάδα μας στο facebook, θα μας βρεις εδώ: https://www.facebook.com/villyargiroudi/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post